Fokozódó feszültség

2020.10.28. 15:08

Most a török elnökről közölt gúnyrajzot a Charlie Hebdo (kép)

Tovább nő a feszültség Franciaország és Törökország között, a Charlie Hebdo ezúttal Erdogan elnökről közölt gúnyrajzot. A lap legújabb karikatúrájával túl messzire ment a török elnök kommunikációs igazgatója szerint, mivel a rajzon a politikus hiányos öltözékben szerepel. Törökország jogi és diplomáciai lépéseket fog tenni az ügyben.

(FILES) In this file photo taken on January 5, 2018 French President Emmanuel Macron (R) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan walk during a joint press conference at the Elysee Palace in Paris. - Turkish President Recep Tayyip Erdogan slammed on October 24, 2020 his French counterpart, Emmanuel Macron, over his policies toward Muslims, saying that he needed "mental checks." "What can one say about a head of state who treats millions of members from different faith groups this way: first of all, have mental checks," Erdogan said in a televised address. (Photo by LUDOVIC MARIN / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Ludovic Marin

Fokozódik a feszültség Franciaország és Törökország között. Miután Erdogan török elnök korábban úgy fogalmazott, hogy Emmanuel Macronnak elmeorvosi vizsgálatra lenne szüksége, a francia elnök hazarendelte Ankarából országa nagykövetét. Most pedig a francia államfő által az utóbbi időben különösképpen patronált szatirikus hetilap, a Charlie Hebdo öntött olajat a tűzre – írja a V4NA hírügynökség.

A lap legfrissebb számának címlapján Erdogan török elnököt ábrázolja, aki alsónadrágban, egy doboz sörrel a kezében, cinkos mosollyal az arcán fellibbenti egy muszlim, fejkendős nő szoknyáját, felfedve a nő csupasz fenekét. A nő nevetve prófétának nevezi Erdogant, aki a képhez készült felirat szerint a magánéletben nagyon vicces.

Erdogan : dans le privé, il est très drôle !

Retrouvez :

👉 Laïcité : zoom sur le CCIF par " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@LaureDaussy

👉 Voyage dans la crackosphère parisienne par " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@AntonioFischet8 et Foolz

👉 Reportage á Lunéville et son théâtre par Juin

➡ Disponible demain ! pic.twitter.com/jxXqKrvXbK

A gúnyrajzra azonnal reagált a török elnök kommunikációs igazgatója, Fahrettin Altun, aki teljes mértékben elítéli a kiadványt, amely szerinte rasszista és gyűlöletkeltő, egy olyan iszlamofób és intoleráns kulturális környezet terméke, amely Emmanuel Macron muszlimellenes programjának köszönhető.

French President Macron’s anti-Muslim agenda is bearing fruit! Charlie Hebdo just published a series of so-called cartoons full of despicable images purportedly of our President. We condemn this most disgusting effort by this publication to spread its cultural racism and hatred.

A Le Figaro értesülései szerint Törökország jogi és diplomáciai lépéseket fog tenni az ügyben, ezt a török kommunikációs igazgatóság adta hírül egy francia nyelven megjelent közleményben.

Borítóképünkön Recep Tayyip Erdogan török (b) és Emmanuel Macron francia elnök egy 2018. évi találkozójukon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!