Egyperces

2019.06.10. 20:31

Nem hiszi el, mennyiért kelt el egy eredeti Tintin-címlaprajz

Egy dallasi árverésen 1,125 millió dollárért (318 millió forint) kelt el az Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) egy rajza, amelyet a Tintin a szovjetek földjén című képregénysorozatának első bővített kiadásának borítójához készített.

MTI

Az 1930. február 13-án publikált képregény borítóján Tintin egy fatörzsből próbál meg propellert fabrikálni repülőgépéhez, miközben bekötözött társa, Milou csendben figyeli őt. Az első Tintin-képregény 1929 januárjában jelent meg a Le Vingtieme Siecle című belga lap mellékleteként, de eleinte csak nyolc oldalon, és külön borító nélkül. A nagy sikerre tekintettel 1930. február 13-ikától a gyermekeknek szóló, Le Petit Vingtieme című melléklet 16 oldalas lett, és önálló borító kapott. A Tintin-füzetek legtöbb borítója Belgiumban, a Louvain-la-Neuve-i Hergé Múzeumban található.

A Dallasban a hétvégén elárverezett borítóról a Heritage Auctions árverezőház csak annyit közölt, hogy azt Brüsszelben találták. A Tintin kalandjaihoz készült eredeti rajzok egyre újabb és újabb rekordokat döntenek meg, korai borítók és táblaképek gyakran már kétmillió euró fölötti áron találnak gazdára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!