Egyperces

2007.07.12. 16:19

Őssejtekkel a nagyobb keblekért

Új mell növeszthető, vagy a kebel megnagyobbítható, ha hasi zsírszövetből őssejteket juttatnak a mellbe, mivel ezek növekedésre késztetik az ottani szöveteket - adta hírül a minap a BBC News.

Mint a Chemistry and Industry Magazin című szakfolyóiratban olvasható, ezzel a módszerrel remélhetőleg segíthetnek azokon a nőkön, akiknek rákos daganat miatt amputálni kellett az egyik vagy mindkét mellét. De elképzelhető, hogy a mellnagyobbítást is forradalmasíthatja.

Jelenleg nagy erőkkel folynak a klinikai vizsgálatok, és biztató, hogy 19 japán nőn már sikerrel kipróbálták az eljárást. Remények szerint a terápia 2008 elején Európában bevezethető lesz.

A zsírszövet átültetése nem új módszer, és nem is igazán hatékony, mert az átültetett zsír könnyen felszívódik, ám az új eljárás során a hasból, farból vagy combból kiemelt zsírszövetből őssejteket nyernek ki, és ezeket fecskendezik a megfelelő helyre.

A szakemberek szerint az új mell a mindössze egyórás műtét után hat hónap elteltével fejlődik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!