Veszélyeztetett faj

2020.05.01. 20:35

Ritka lényt filmeztek le halászok a Thai-öbölben (videó)

Ritka rózsaszín delfineket filmeztek le halászok a Thai-öbölben. A szakértők szerint az egyébként nehezen megpillantható állatok merészebbek lettek, mióta a koronavírus-járvány miatt eltűntek a turisták.

Forrás: Shutterstock

A felvételen három rózsaszín delfin látható, amely a halászhajó közelében úszik a Thaiföld délkeleti részén fekvő sziget, Ko Phangan partjai közelében.

A thaiföldi rózsaszínű delfin a keleti púposdelfin más néven az indo-csendes-óceáni púposdelfin egyik alfaja. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett fajokról vezetett vörös listáján is szerepel.

A Thai-öbölben mintegy 150 rózsaszín delfin él a phuketi Tengerbiológiai Központ adatai szerint.

A központ igazgatója úgy vélte, az idegenforgalom visszaesése miatt a delfinek most jóval nyugodtabb körülmények között élhetnek, bátrabban viselkednek, ezért lehet látni őket.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=68NEsSeev4s&feature=emb_logo

Thaiföldön márciusban, amikor az országban kitört a koronavírus-járvány, több mint 76 százalékkal csökkent az idegenforgalom a tavalyihoz képest.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!