lebuktak

2020.05.12. 10:18

Siklóernyővel csempészték át a marihuánát a határon

Vádat emeltek három férfival szemben, akik 2018 augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra egy motoros siklóernyővel.

Forrás: Shutterstock

A Csongrád Megyei Főügyészség közölte,

a férfiakat különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolja.

A három férfi régebb óta ismerte egymást, együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. A vádirat szerint

elhatározták, hogy szerbiai kapcsolatukat felhasználva kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük motoros siklóernyőzésben való jártasságát.

2018 májusától több alkalommal átmentek a határ vajdasági oldalára, hogy felszálláshoz alkalmas területet keressenek, amit meg is találtak Horgos közelében. Augusztus 13-án Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek. Augusztus 30-án este újra Horgosra mentek, összeszerelték a motoros siklóernyőt, majd

sötétedés után egyikük a kábítószert magához véve felszállt, és 10 perc elteltével átrepült a határzár felett, de röviddel később a motor meghibásodott, így a férfi kényszerleszállást hajtott végre Tiszasziget közelében.

A vádlott landolás közben farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy elrejtse a kábítószert a határrendészek helyszínre érkezése előtt. A férfit kórházba vitték, a drogot pedig a másnap tartott helyszíni szemle során megtalálták.

A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség mintegy másfélszerese – tudatta Szanka Ferenc csoportvezető ügyész.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!