A köztársasági elnöknél

2020.01.03. 22:06

Szerencsés és boldog új évet kívántak a kéményseprők

Áder János ezúttal is kitépett egy-egy szálat vendégei seprűjéből.

Áder János köztársasági elnök (k) fogadja Nagy Zsoltnak (j) és Király Péternek, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kéményseprő mestereinek újévi jókívánságait a Sándor-palota teraszán 2020. január 3-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Kéményseprők kívántak szerencsés és boldog új évet Áder János köztársasági elnöknek, valamint rajta keresztül minden magyar állampolgárnak pénteken a Köztársasági Elnöki Hivatalban.

Az államfő a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a Sándor-palota teraszán fogadta a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. két kéményseprő mesterét, Nagy Zsoltot és Király Pétert.

Áder János ezúttal is kitépett egy-egy szálat vendégei seprűjéből, hogy azok szerencsét hozzanak, majd pezsgővel koccintott a fehér kendőt és cilindert viselő kéményseprőkkel.

Áder János köztársasági elnök (j) fogadja Király Péternek (b) és Nagy Zsoltnak, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kéményseprő mestereinek újévi jókívánságait a Sándor-palotában 2020. január 3-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A fővárosi kéményseprők a '90-es évektől köszöntik az államfőket német nyelvterületről származó hagyományok alapján.

Az államfőnél tett szimbolikus látogatásuk célja, hogy az egész magyar nemzetnek szerencsét hozzanak az újévre.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (k) fogadja Nagy Zsoltnak (j) és Király Péternek, a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kéményseprő mestereinek újévi jókívánságait a Sándor-palota teraszán 2020. január 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!