Egyperces

2015.03.10. 07:26

Tíz ember halt meg egy túlélő-show forgatásán - videó

Összeütközött két helikopter hétfőn Argentínában a TF1 francia kereskedelmi tévé túlélő-show-jának forgatása közben, a balesetben tíz ember vesztette életét, köztük nyolc francia.

A produkció által bérelt két gép a levegőben összeütközhetett, a szerencsétlenséget senki sem élte túl - mondta el újságíróknak az északnyugati La Rioja tartomány biztonsági főnöke, Cesar Angulo. Az El Independiente című argentin napilap tudomása szerint életét vesztette a két helyi pilóta is.


A Dropped című TV-produkció által közzétett lista szerint az áldozatok között van három sportoló híresség, Florence Arthaud női vitorlázó, Camille Muffat úszónő és Alexis Vastine ökölvívó is.

Videó az ütközésről.
A harmadik éve tartó sorozat sportoló szereplőinek szélsőséges természeti körülmények között kellett versenyfeladatokat teljesíteniük. Az idei évad felvételeit február végén kezdték forgatni az amerikai kontinens legdélebbi részén, Patagóniában. A mintegy 80 fős stáb hétfőn Argentína északnyugati részén, a hegyvidéki Villa Castelli térségébe tartott, hogy felvegye a következő részt, amikor a tragédia bekövetkezett.

1

Bámészkodók a baleset helyszínén Argentínában, az északnyugati La Rioja tartománybeli Villa Castelli közelében, ahol összeütközött két helikopter a TF1 francia kereskedelmi tévé túlélő-show-jának forgatása közben március 9-én. A balesetben tíz ember vesztette életét, köztük nyolc francia.
Fotó: MTI/AP/Gabriel Gonzalez

A helikoptereket La Rioja, illetve a szomszédos Santiago del Estero tartományok kormányzatától bérelte a túlélő-show-t forgató francia cég, amely turisztikai szolgáltatásokat is nyújt. A Buenos Airestől mintegy 1100 kilométerre északnyugatra, Quebrada del Yeso város közelében történt szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. Sajtójelentések szerint az időjárási körülmények jók voltak.

Eljárást indított az ügyészség


Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt eljárást indított kedden a párizsi ügyészség a TF1 túlélő-show műsorának argentínai forgatása közben bekövetkezett helikopter-baleset miatt, amelyben tíz ember vesztette életét, köztük három sportoló híresség, Florence Arthaud női vitorlázó, Camille Muffat úszónő és Alexis Vastine ökölvívó - közölték igazságügyi források.

Az úszóvilág Camille Muffat-t gyászolja

Olyan sztárversenyzők, mint Hosszú Katinka, Janet Evans vagy Jessica Hardy is részvétüket fejezték ki és megdöbbenésüknek adtak hangot a hétfőn helikopter-balesetben elhunyt olimpiai bajnok Camille Muffat tragédiáját követően.

A 400 méteres női gyors 2012-es ötkarikás aranyérmese mellett még további két francia sportoló, Alexis Vastine olimpiai harmadik bokszoló és Florence Arthaud vitorlázó is a "Dropped" című túlélőshow forgatása közben veszítette életét Argentínában, Buenos Airestől mintegy 1100 kilométerre északra, ahol az őket és a stábtagokat szállító két helikopter a levegőben összeütközött.

2

A 2012-es londoni olimpia 400 méteres női gyorsúszásában aranyérmes francia Camille Muffat a 2012. július 29-i eredményhirdetésen Londonban.
Fotó: MTI/AP/Mark J. Terrill

"Ez hihetetlen... Camille Muffat elhunyt egy helikopter-balesetben... Részvétem a családjának, el sem tudom képzelni, mit érezhetnek!" - írta Facebook-oldalán a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka.

A 25 éves - tavaly visszavonult - Muffat két olimpián szerepelt, a 2012-es londoni játékokon a 400 méter gyors aranya mellett 200 gyorson második lett, míg a 4x200-as gyorsváltóval bronzérmet szerzett.

Alexis Vastine a 2008-as pekingi játékokon 64 kilogrammban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, a 2010-es moszkvai Európa-bajnokságon pedig 69 kilogrammban ezüstérmes lett, miután a fináléban kikapott Bacskai Balázstól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!