gyűjtői szenvedély

2021.01.15. 16:34

Több mint kétmillió dollárt fizettek ki egy Batman-képregényért

Az 1940-ben megjelent, jó állapotban lévő példány ára egy tavaly 1.5 millió dollárért elkelt 1939-es képregényt előzött meg.

A cosplayer poses at a photo backdrop with Batman at the "Comic Con Experience" (CCXP) fair on the world of comics and movies in Cologne, western Germany on June 28, 2019. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: INA FASSBENDER

Több mint kétmillió dollárért kelt el egy amerikai árverésen az első, 1940-ben megjelent Batman-képregény egy jó állapotú példánya.

A vásárló, aki nem fedte fel kilétét, 2,2 millió dollárt (651 millió forintot) fizetett a ritkaságért a dallasi Heritage Aukciósház által szervezett árverésen. Az árverési ház közleménye szerint ez rekordár egy Batman-képregényért.

A sorozat első képregényének címlapján Batman és segítőtársa, Robin röpködnek a sárga háttér és Gotham City vörös sziluettje előtt. A szinte tökéletes állapotú kiadásban Joker, Hugo Strange és Macskanő is megjelenik.

Az eredeti képregény 1940-ben 10 centbe (30 forintba) került. Egy gyűjtő 1979-ben 3 ezer dollárért (888 ezer forintért) vásárolta meg Houstonban. December közepe óta több mint két tucatnyi licit tornászta feljebb és feljebb a képregény árát.

Az előző rekordárat, 1,5 millió dollárt (444 millió forintot) egy Batman-képregényért tavaly novemberben fizették ki, amikor a Heritage egy 1939-ben megjelent Detective Comics-példányt bocsátott áruba, amelyben először jelent meg a Denevérember.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!