Egyperces

2009.12.20. 23:38

Tragédia: elhunyt a szöszi filmszínésznő

Elhunyt vasárnap délelőtt Brittany Murphy, állítja több forrásra hivatkozva a TMZ.

Delmagyar.hu

A 32 éves színésznőnek leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. A mentőket reggel nyolckor hívták Simon Monjack, a színésznő író férje házához. Murphyt a Cedars-Sinai kórházba szállították, ahol nem sokkal később, 10:04-kor halottnak nyilvánították. A hírt a Los Angeles-i kórház és rendőrség is megerősítette, írja a CNN. A TMZ szerint Murphyre édesanyja talált rá eszméletlenül a zuhanyzóban.

Brittany Atlantában született, már kilenc évesen szerepet kapott a helyi színházban, 13 évesen menedzsere volt, 14 évesen Hollywoodba költözött.

Az 1995-ös Spinédzserek című moziban tűnt fel Alicia Silverstone konkurenciájaként, majd Eminem barátnőjét játszotta a Nyolc mérföldben. Szerepelt az Észvesztőben Winona Ryder és Angelina Jolie mellett. A Sin City-ben 2005-ben játszott, a Ne szólj száj!-ban Michael Douglas védte, mint lelki sérült szemtanút. A Nagydumás kiscsajokban a kiskorú Dakota Fanning partnere volt, a Szakítópróbában Ashton Kutcherrel mentették a kapcsolatukat. Szinkronizálta a Táncoló talpak-rajzfilmet. Stallone Expendablesében játszott utoljára.

Törékeny lelkű, gyönyörű nőket alakított többnyire. Young Hollywood Award-díjat kapott 2002-ben, 2005-ben Annie-díjat, a 2005-ös Golden Globe-díjkiosztó műsorvezetője volt - írja az index.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!