Egyperces

2007.07.16. 16:19

Újra lehet patkányhúst enni Dél-Kínában

A dél-kínai éttermek étlapjain ismét szerepel a patkányhús, miután a közép-kínai Hunan tartományt sújtó árvizek miatt elszabadult kétmilliárd rágcsálót teherautószám szállítják az élelmes kereskedők.

"Mostanában sok a patkány, a kantoni (Guangzhou) emberek pedig gazdagok, és kedvelik az egzotikus dolgokat, így jól megy most az üzlet" - mondta az egyik eladó. Hunan tartományban az élő patkányok kilója 6 jüanba (141 forintba) kerül a felvásárlóknak, egyes kantoni éttermek, ahol “patkánylakomát" is hirdentek egy kiló húst már 136 jüanért (3200 forint) adnak.

A 2003-as atípusos tüdőgyulladás- a SARS -járvány idején a hatóságok megtiltották a vadállatok, köztük a patkányok húsának árusítását attól tartva, hogy a halálos kór a fertőzött állatok húsának elfogyasztásával is terjedhet. Jóllehet a tudományos életnek nem sikerült egyetértenie abban, hogy a betegséget egyes állatok terjeszthetik-e, a kínai éttermek vadon élő állatok húsát többé nem árulhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!