Látványos show

2020.07.02. 11:18

Világelsők lehetünk kutyatáncban (videó)

Hollókőről utazik a kutya és gazdája a világbajnokságra.

Fotó: Alan Brown

Magyarországon mindössze nyolc-tíz aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek ránk:

idén egy hollókői kutyatenyésztő, ausztrál juhászkutyájával 4. lett az angliai „Bajnokok Ligáján”, most pedig komoly esélyekkel indul az őszi franciaországi világbajnokságon.

Bérczes Christine Elisabeth tavaly 10. lett a világbajnokságon, közel hatvan indulóból. Az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt októberre halasztották, amelyre a többszörös díjnyertes kutyatenyésztő és dog dancing oktatással foglalkozó gazdi már javában készül a közel kétéves, Chanel névre keresztelt kutyájával.

„Nagyon erős a mezőny, csak tizedek döntenek. A Dance Monkey slágerre készítem a kűrömet, amelyet heti 4-5 alkalommal gyakorlunk Chanellel”

– mesélte Christine, aki a felkészülés mellett harminc diákot és annak kutyáit is oktatja részben online, de sokan járnak a különtermébe Hollókőn. Büszke rá, hogy van tanítványa az Egyesült Államokból, Ausztriából, Horvátországból és Peruból is.

„A dog dancing kivételes kapcsolatot teremt a gazda és a kutya között, ráadásul a rendkívül energikus és nehéz természetű kutyákat is kifárasztja, kezelhetőbbé teszi”

– tette hozzá a dog dancer, akinek ebeit, világbajnokságra összeállított kűrjét, valamint diákjait is megnézheti a közönség július 18-án egy hollókői rendezvényen.

Borítókép: Christine csodakutyájával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!