Életstílus

2009.04.08. 09:28

Virtuális szex: lányok, akik nem állnak ki az utcára

A hazai „szexiparban" dolgozó lányok közül egyre többen választják a hús-vér szolgáltatási forma helyett a virtuális világot, nekik nyújtanak teret a webkamerás szexoldalak.

Delmagyar.hu

Kilenc éve, Hollandiából indultak hódító útjukra a webkamerás szexoldalak. A virtuális szexbizniszt Robin Hood-biznisz néven is emlegetik, mert a pénzt nyugatiaktól szerzik, és kelet felé viszik. Mégis kevés tapasztalható a robini elvekből: sok alvállalkozós, körbetartozásos, csúszással fizető üzleti világ ez, ahol általában a munkát ténylegesen végző keresi a legkevesebbet.

Virtuális szexhez virtuális pénztárca

A webkamerán keresztül kukkolóknak csomagokba sorolt, kreditpontokkal feltölthető virtuális pénztárcájuk van, ellentétben a klasszikus pay site-nak nevezett megoldással, ahol a felhasználók havidíjas előfizetés mellett kapnak hozzáférést képekhez, videókhoz. A Neoncams oldalán dollárból átszámítva már körülbelül 7000 forintért is szerezhetünk virtuális költőpénzt, ami a legolcsóbb, percenkénti 99 centtel fél óra bámészkodásra elég.

A látogató mézesmadzaghatásra vagy profilokból, megfelelő kereső segítségével történt választás után kerül privátba (fizetős), ahol a feszes popsitól a szottyadt hátsóig, a megjátszott vagy igazi orgazmusig, hölgyek, urak, párok (akár azonos nem is), tárgyakkal vagy végletes megoldásokat vállalva segítik a szexuális lelazulást. Vannak akik nem vetkőznek (második szóra sem), bár szakmabeliek szerint ez hosszú távon nem eredményes. Időhúzási taktikának viszont elfogadott.

Két nyelven felsőfokon

A titkosság kedvéért Erikának nevezett modell mosolyogva árulja el: „Szinte senki nem olyan hülye, hogy nagyon olcsón adja magát. Minél többet vagy benne, annál többet számolsz. Alapvető szabály: nem mindegy, hogy 50 x 2 vagy 2 x 50.

Titokban, egyedül dolgozom, két nyelven beszélek felső fokon. A Neoncams oldalán a beállítható legalacsonyabb és legmagasabb (5.99 $) percenkénti ár közé lövöm be magam és letiltom a magyar látogatókat, ahogy nagyjából mindenki. Először úgyis az számít, kinek milyen a profilképe a freechates részben és hogyan, milyen hamar, milyen módszerrel tudja privibe vinni az ügyfelet. Én akkor kérek magasabb árat, ha különleges igények vannak vagy például meghívásos alapon tényleg csak neki műsorozok. Sok szabályt kell betartani, de így több oldalról is nő a fizetés. A Neoncamson a percdíj 50 százalékát is meg lehet kapni az átlagos 30-40 százalékkal szemben (ha elérem a kifizethető 100 dollár kétheti limitet). A látogatottságuk is elég jó, az ügyfélszolgálat nemcsak meghallgat, hanem figyel is rám.

Orruknál fogva vezetett kuncsaftok

Sok ezren lepődnének meg, ha tudnák: az általa privátban nézett, fizetett műsort még három-négy társuk – esetleg másik oldalon ugyanabban az időben, de kevesebb percdíjért – nézi. Hogy a lengén öltözött hölgy helyett egy alig húszéves férfival beszélgetnek. A dekoratív mellek tulajdonosainak többsége ugyanis nem beszél idegen nyelven. Az operátor általában látja a látogató virtuális pénztárcáját, lakóhelyének nevét és ezekkel is segít a modellnek.

„Nem könnyű az életünk. Nem azért, mert meztelen nőket látunk akció közben, hanem mert a felhasználó és a modell között egyfajta védőfalként, villámhárítóként működünk – mondja Balázs, aki főállásban egyetemista, három nyelvet beszél és titkárnőket lepipálva gépel vakon. A magyar látogatók többsége műveletlen. Nem értik a virtuális világ lényegét, azt gondolják, 100 forintért két perc alatt az összes mocskos álmukat megvalósíttathatják. Szerencsére a „jázminon" az ilyeneket ideiglenesen ki lehet tenni." Vannak site-ok, amelyek részesedésért webmestereket alkalmaznak a forgalomgenerálás érdekében. (Ők, látogatókat produkálva, különböző alkalmazásokkal tesznek beszállítóvá oldalakat. Néhol 10-15 ezer forint fejpénz jár új modellekért.)

Itt sem véd meg a szakszervezet

A legnagyobb haszon (50-70 százalék) az oldalak üzemeltetőit illeti, a maradék 30-50 százalékon osztozik a stúdió, a modell, az operátor. Ha stúdió is szerepel az osztozkodók között, akkor a 30-50 százaléknyi összegből általában lesápolnak átlag 40 százalékot és csak az így megmaradt pénzen osztozik az operátor (1/3-ad) és a modell (2/3-ad). 2 dollár percdíjat, 5 perces, óránkénti 1 műsort (8 órás munkanap), 18 munkanapot feltételezve ez a körülbelül 315 000 forintból csak 50 000, de tisztán és csak egy honlapon történő regisztrációval. Több oldalon történő szereplés a kicsinek tűnő összeget többszörözi.

Vannak, akik 250-300 000 Ft-ot keresnek havonta. Viszont a legtöbb stúdióban dolgozó modell nem tudja ellenőrizni a saját forgalmát, ráadásul ezt egyes oldalak külön stúdiójelszóval támogatják. Trükközés folyik az árfolyamszámítással és a kifizetés időpontjával is. A stúdió, mint munkáltató látogatóként is ellenőrzi az általa menedzseltek munkáját. Ha valamivel nem elégedett, szankcionál. Ebben a műfajban nincs védelmező szakszervezet, panaszkodás a bánásmódra, mert mindenki tudja: kívül tágasabb.

Címkék#szex
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!