Életstílus

2009.05.06. 20:21

A rúzs mindig kelendő

Gazdasági válság ide vagy oda: a kozmetikumpiac szárnyal: a nők minden eddiginél többet költenek szépségápolási cikkekre, hogy így űzzék el a világválság miatti szomorúságot. A recesszió ellenére 15 százalékkal többet költenek a rúzspiacon, mint korábban.

Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)

Míg más szektorok az életben maradásért küzdenek, a szépségipar egyre csak erősödik. A megkérdezett nők 82 százaléka mondta azt: minden időben áldoz pénzt rúzsra, mert ha szép a szája, magabiztosabbnak érzi magát. Egy szépségipari cég igazgatója úgy fogalmazott: soha ilyen magas még nem volt a „rúzsindex". A pénzügyi mélyrepülés ellenére a nők még soha nem tettek azért ilyen sokat, hogy vörös legyen a szájuk.

A L'Oreal által megrendelt tanulmányból kiderült: minden nő számára létezik olyan rúzsmárka, ami nélkül nem tudja elképzelni az életét. A megkérdezett nők 47 százaléka mondta azt, hogy a smink kiemeli őket kollégái közül. Lucy Beresford brit pszichoterapeuta azt mondta: a sminkelt arc segít a nőknek a stressz leküzdésében, és csökkenti a gazdasági válság miatti aggodalmukat. A smink pozitív hatással van a személyiségre is, nagyobb az önbizalmunk.

Izgató és vonzó a vörös ajak. Fotó: Daily Mail

Izgató és vonzó a vörös ajak.
Fotó: Daily Mail

Azonban azt is el kell ismerni: bár a nők még mindig sokat költenek kozmetikumokra, a luxustermékeket sokan középkategóriás – olcsóbb – készítményekre cserélték. A termékek darabszámát illetően a fogyasztás 5,4 százalékkal növekedett, de a vásárlók megnézik annak a terméknek az árát, amit végül a kosarukba tesznek. Grita Loebsack, a L'Oreal brit leányvállalatának igazgatója azt mondta: világosan látszik, hogy egyre több olyan termék fogy, amellyel otthon el lehet végezni a szépségápolást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!