Életstílus

2010.05.11. 17:00

Kényelmes a szexis helyett - cipőmustra a sétálóutcában

Szeged - A lapos cipő mellett tették le a szegedi nők a voksukat; napközben leginkább a kényelem és a strapabírás a fontosabb számukra. Általában 10 ezer forintig válogatnak a lábbelik között, a szekrényükben 10-15 pár sorakozik.

Kovács Kriszta

Egy nőnek sosem lehet elég cipője, mert a cipő szenvedély. Lássuk be, olykor képesek vagyunk olyan darabokat is megvenni, ami nem tűnik kényelmesnek, de szép és egyszerűen nem lehet ott hagyni a boltban. Aztán esetleg hetekig, hónapokig fel sem vesszük, de örülünk, hogy megszereztük. Ezt a pasik sosem értik meg.

- Körülbelül 20 pár cipőm van otthon. Szeretem a cipőket, és szerintem ez még egy normális mennyiség - magyarázta Zsígó Katalin kedden a Dugonics téri szökőkútnál. A másodéves joghallgató a csoporttársával pihent a tavaszi napsütésben. - Most egy fekete magas sarkú van a lábamon, ami feltörte a sarkamat. Második alkalommal vettem fel - magyarázta a fiatal lány. Elárulta: napközben egyébként inkább a kényelmet szokta előnyben részesíteni, de az is fontos, hogy szép legyen a lábbeli.

Cipőmustra a belvárosban. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Egyetértett barátnője véleményével Laczkó Kitti. - Ez egy régebbi darab, lapos és kényelmes. Pont egy hosszú napra való - mutatta a cipőjét, körülbelül 15 pár közül választotta ki a világos darabot. A két lány abban is egyetértett, hogy a sportcipőknél fontos a márka, a többi cipőnél nemigen számít a gyártó, az ár annál inkább: maximum 10 ezret fizetnek értük.

Cipőmustra a belvárosban. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

- Nemigen hordok magas sarkút. Mivel magas vagyok, inkább a lapos talpú, sportos cipőket vagy topánkákat kedvelem - mutatta sportcipőjét Forgó Nikolett. Éppen az egyik Kárász utcai padon pihenték ki az aznapi tanórákat az osztálytársaival. Nikolettnek 10-15 pár lábbelijéből 3-4 van rendszeres használatban. A választásnál az a fontos számára, hogy kényelmes legyen, és passzoljon a gimnazista stílusához. Megerősítette ezt a mellette ülő Motyovszki Mónika is: neki 10 pár cipője van otthon. A két középiskolás lány szintén legfeljebb 10 ezer forintot fizet ki egy-egy lábbeliért, kivéve a sportcipőt, azért ők is többet hagynak a pénztárnál.

Carrie Bradshaw többek között cipőmániájáról ismert.
Forrás: youtube

- Tavaly nyáron vettem Olaszországban ezt a papucsot, de semmi különös nincs benne, klasszikus egynyári papucs. Átszámítva körülbelül 5 ezer forintba került - mutatta arnyaszínű lábbelijét Hordós Diána. A másodéves, magyar szakos egyetemista elárulta: 15 pár cipője van otthon, szezonváltáskor mindig vesz újat, most is vásárolni készül. Nyárra szüksége van egy laposra és egy magas sarkúra, egy szép darabért akár 20 ezer forintot is kiad, főleg, ha minőségi cipőről van szó - ezeket több évig is tudja hordani.

Címkék#divat
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!