Életstílus

2010.06.28. 16:14

Alig szexel a magyarok harmada

A gazdaság mellett legendás szexuális teljesítményünk is válságidőszakát éli - írta nemrég a Blikk. Egy felmérés szerint ugyanis a magyar lakosság harmada havonta egyszer áldoz a szerelem oltárán - vagy le is mond arról.

Delmagyar.hu

Egy felmérés szerint a lakosság harmada havonta egyszer vagy még ennél is ritkábban áldoz a szerelem oltárán, sokan inkább lemondanak róla.

– 80 ezer ember válaszolt a kérdéseinkre, s mondhatom, nem erre számítottunk. Szexuális étvágyunk egyáltalán nem mondható kiemelkedőnek. A megkérdezettek 7 százaléka vallotta azt, hogy csak havonta egyszer, 12 százaléka pedig, hogy még ennél is ritkábban él nemi életet – tudta meg a Blikk Kocsis Gábortól, a kutatást végző HáziPatika.com ügyvezetőjétől. – Mindössze 5 százalék az, aki úgy nyilatkozott, hogy naponta bújik ágyba kedvesével, alig egyharmad jelölte be a "heti többször" rubrikát – folytatta az ügyvezető. Hozzátette, egészségügyi ismereteink is hagynak némi kívánnivalót maguk után.

Döbbenetes, hogy a válaszadók 56 százaléka nem tart a nemi betegségektől, s ennek megelőzésére sem gondol remélve, hogy partnere is monogám életet él.


alig egyharmad jelölte be, hogy hetente többször szexel. Kép: internet

Alig egyharmad jelölte be, hogy hetente többször szexel.
Illusztráció: internet

– Különböző mértékű idegeskedésben mindenkinek része van. A megkérdezettek 62 százaléka idegeskedik rendszeresen, és 14 százalék van erős stressz alatt mindennap. A stressz pedig életkortól függetlenül "támadja" az embereket, a legnagyobb nyomás alatt a kutatás szerint a 30–49 évesek vannak – mondta Kocsis Gábor a Blikknek.

Rusz Edit szexológus szerint a havi egy szex nevetségesen kevés, ám ezért nemcsak a párkapcsolatok ellaposodása, hanem a szinglilét egyre nagyobb térnyerése is okolható. – Sajnos a felmérés eredménye igaz lehet – kezdte a szakember. – A mai világban elburjánzott megfelelési kényszer, az ebből eredő túlvállalás, az anyagi gondok terhe rányomja a bélyegét a kapcsolatokra. Ugyanakkor a hagyományos női szerep megváltozása is közrejátszhat. A nők elférfiasodnak, karriert építenek, sokaknál a család, a gyerekvállalás is háttérbe szorul. A szingliség ma már fogalom, akinek nincs állandó partnere, persze kevesebb szexhez is jut – magyarázta Rusz Edit.

Az eredeti cikket itt találja

Címkék#szex
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!