Életstílus

2010.06.03. 19:34

Kihirdették 2010 tíz legjobb magyar éttermét

Bejelentették csütörtökön annak a tíz étteremnek a nevét, amelyek felkerültek a Dining Guide étteremkalauz által meghirdetett Gösser Bock - Dining Guide díjért, vagyis az Év Étterme címért zajló verseny top tízes listájára. Az év végéig tartó tesztelések során közülük kerül majd ki a végső győztes.

A tízes listán szereplő éttermek az Alabárdos, az Aranyszarvas, a Babel Delicate, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Costes, a Csalogány 26, a Faustoís, a Kistücsök és az Onyx - jelentette be Wiszkidenszky András zsűrielnök. Az éttermeket az idén 61 tagúra bővült, bloggerekkel, gasztronómiai újságírókkal kiegészült társadalmi - üzletemberekből, diplomatákból és szakemberekből álló - zsűri egytől tízig terjedő skálán értékeli az év végéig, általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódva.

A tíz legjobb közé jutott éttermek a lista kihirdetésekor saját fagylaltkülönlegességekkel is bemutatkoztak. A kreációk között olyan különleges alapanyagok is előfordultak, mint a szalonna, a pattogatott kukorica, a curry és a sóska.

Idén első alkalommal öt póttagot is választott a zsűri: ha év közben valamelyik top tízes étterem bezár vagy új séfet szerződtet, ezek közül egy esélyessé válik az Év Étterme címre. Az öt póttag: a székesfehérvári 67 étterem, az Arany Kaviár, az Arcade Bistro, a pécsi Enoteca Corso és az Alpár utcai Olimpia.

A Dining Guide a Gösser Bockkal karöltve sörös pályázatokat is hirdetett, amelyek célja a sörrel készülő ételek és receptjeik megismertetése. Az olvasóközönség érdekes receptjeit a szerkÓdiningguide.hu címre várják novemberig. A nyertes és a közönségdíjas értékes nyereményeket kap, a közönségdíjas receptet pedig a 2011. januári Év Étterme díjkiosztó gálavacsorán el is készítik.

Sörös ételek elkészítésére felhívó párhuzamos pályázatot a legjobb tíz étterem között is meghirdették a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!