Életstílus

2014.01.16. 20:57

Michelle Obama: Soha nem éreztem magam ennyire magabiztosnak

Pénteken ünnepli 50. születésnapját Michelle Obama: az amerikai first ladynek mozgalmas évek vannak a háta mögött, de állítása szerint soha nem érezte magát még ennyire magabiztosnak.

A chicagói származású Obama asszony saját elmondása szerint sokkal nyugodtabbnak érzi magát azóta, hogy lezajlott a 2012-es elnökválasztás. "Most kicsit több időm jut a levegővételre" - nyilatkozta a first lady a mérföldkövet jelentő pénteki születésnaphoz közeledve.

"Sosem éreztem még magamban ennyi önbizalmat és sosem voltam még ennyire biztos abban, hogy ki is vagyok én nőként" - mondta Obama asszony, akit nagyszabású ünnepség keretében fognak felköszönteni szombaton a Fehér Házban. A második elnöki ciklus valamivel könnyedebb időszak lehet a first ladyk, csak úgy, mint az elnökök számára, hiszen nincsen következő választás, amely miatt aggódni kellene.

A többi first ladyhez hasonlóan [namelink name="Michelle Obama"] minden mozdulatát élénk figyelem - és olykor heves bírálat - kíséri. Széles körben elismertségnek örvend amiatt, ahogy lányait, a 15 éves Maliát és a 12 esztendős Sashát próbálja óvni a rivaldafénytől, és kiváló stílusérzékét is dicsérik. Az elmúlt éveket persze kisebb botlások is beárnyékolták, például amikor 500 dolláros tornacipőben jelent meg egy ételosztáson vagy drága spanyolországi vakációra ment családjával a gazdasági válság közepette.

Egy múlt havi Associated Press-GfK felmérés szerint [namelink name="Barack Obama"] támogatottsági mutatója 46 százalékos, míg a first lady az amerikaiak 59 százaléka körében népszerű. Obama asszony több millió dollárt segített összegyűjteni férjének és más demokrata párti jelölteknek, illetve ezreket vonzott a kampánygyűlésekre.

Férje első elnöki kampánya során a first ladyt széles körben bírálták azon kijelentése miatt, amely szerint felnőtt élete során akkor először volt büszke a hazájára. Barack Obama megválasztása után visszanyerte a nyilvánosság támogatását, amikor kijelentette, hogy ő elsősorban édesanya és mindig is a lányai élveznek nála elsőbbséget.

Évtizedek óta először Michelle Obama volt az, aki veteményeskertet alakított ki a Fehér Ház déli gyepén, hogy szezonális zöldségekből készült fogásokkal lehessen megrakni az elnöki étkezőasztalt. Az elnöki kertet felhasználva kezdett nemzeti párbeszédbe az amerikai gyerekek elhízásának problémájáról és a megfelelő táplálkozás és testmozgás fontosságáról.

Ötvenedik születésnapjához közeledve a first lady elmondta a People magazinnak, hogy nem zárja ki a plasztikai beavatkozások, vagy botox-kezelések lehetőségét. Hangoztatta, hogy minden nőnek szabadon kellene döntenie olyan dolgokban, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében. Obama asszony rendszeresen jár kórházi kivizsgálásra, köztük mammográfiás szűrővizsgálatra. Az étrendről és a testmozgásról elmondta, nem figyeli "megszállottan", hogy mit eszik, de mindig ügyel a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra, továbbá rendszeresen jógázik, amelynek köszönhetően ruganyos marad.

Címkék#usa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!