Életstílus

2014.09.09. 13:53

Tápláló és finom ebéd 420 Ft-ból? Nem lehetetlen!

A negyedik Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny témája idén a "Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében". Az első forduló anyagainak (menü, kalkulációk stb.) leadására egy hete van még az érdeklődőknek.

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (1 fő szakács és 1 fő segítő) benevezhet. Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen - írja az OS.

Az OKÉS ezúttal is két fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk stb.) értékeli a zsűri, majd a második fordulóban a tovább jutott versenyzőknek el is kell készíteniük az ételeket.

Újdonság, hogy ezúttal két kategóriában nevezhetnek a csapatok. Az "A" kategóriában egy "átlagos", 3 fogásos napi menüt kell összeállítani, aminél a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot. A "B" kategóriában egy rendezvényhez kell szintén 3 fogásos menüt tervezni. Az alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 520 Ft-ot.

Az "alapanyag kosárban" mindkét esetben többek között hazai tenyésztésű afrikai harcsafilé, csirke, sütőtök, cukkíni, cékla, szilva, alma, körte, köles, árpagyöngy és vörös lencse található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!