Életstílus

2014.10.15. 12:04

Így készül a mekis húspogácsa - videó

Először mutatta meg kameráknak a McDonald's, hogyan is készül a burger. Így szeretnék ugyanis bizonyítani, semmi köze a "rózsaszín iszapnak" az ő burgereikhez.

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca azért engedett be vendégeket és újságírókat az üzembe, hogy eloszlassa azokat a városi legendákat, melyek az ételeik elkészítését övezik - írja a Daily Mail.

Kiderült például, miért néz ki ugyanúgy egy többhetes burger, mint egy frissen vásárolt. A McDonald's szerint azért, mert a szendvicsek kiszáradtak, a penész megjelenéséhez pedig nedvességre van szükség.


A kaliforniai gyárban 180 tonna húst dolgoznak fel naponta, és ez csak egy a lánc 35 ezer üzeméből. Az is kiderült, a húspogácsák 100 százalék marha vagy csirkehúsból készülnek, ember vagy patkányhúsnak nyoma sincs. Ahogy rózsaszín trutyi sincs már bennük.

Hét évig azonban adagoltak azodikarbonamidot a húspogácsákhoz, és a zsömlék a mai napig tartalmazzák ezt az anyagot, amit amúgy jógamatracok gyártásánál is használnak. Ez a vállalat szerint azonban nem azt jelenti, hogy műanyag volna az ételben, és hangsúlyozzák: termékeik minden élelmiszer-biztonsági előírásnak megfelelnek.

Az ügyben nyilatkozó illetékes elmondta, hogy ilyenkor az emberek azt hiszik, műanyag vagy gumi van az ételükben, de ilyenről szó sincs, mivel a tárgyalt anyagot sokféleképpen fel lehet használni, egyébként pedig nem is veszélyes."A mi ételünk. A te kérdéseid" nevű kampány keretében bárki kérdezhet a cégtől Twitteren vagy Facebookon keresztül, a leggyakoribb és legérdekesebb kérdésekre pedig videoüzenetben válaszolnak.

"Ennek most semmi köze az üzlethez, csak arról van szó, hogy megbizonyosodjunk a vásárlók tudásáról, ami a McDonald's ételeinek történetét érinti." - nyilatkozta Kevin Newell, a vállalat menedzsere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!