finom és hasznos

2019.09.13. 13:43

Hamarosan szüretelhetjük az ősz immunerősítőjét

Az immunrendszer erősítése mellett a csipkebogyó enyhíti a felső légúti megbetegedés tüneteit, a köhögést, a torokfájást, az orrfolyást, akár tinktúra, kapszula vagy tea formájában szedve.

Forrás: Shutterstock

Fotó: polya_olya

A C-vitaminban gazdag csipkebogyó védelmet nyújt a megbetegedésekkel szemben, erősíti az immunrendszert, távol tartja a megfázást és az influenzát. A belőle készült tea kellemes ízű, frissítő, gyermekeknek is adható – írja a borsonline.hu.

A csipkebogyó a vadrózsa termése, a rózsabokrokon található, miután a rózsák elvirágzottak. A szép piros bogyókat szeptember-októberben gyűjthetjük be, erdő szélén, napos dombokon. Forgalmas út közvetlen közeléből ne szedjünk! Kettévágva, a belső szöszös résztől megtisztítva szárítsuk meg. Az immunrendszer erősítése mellett enyhíti a felső légúti megbetegedés tüneteit, a köhögést, a torokfájást, az orrfolyást.

Ha a náthás időszak elején elkezdjük rendszeresen inni a csipkebogyóteát, gyorsabban túllendülünk a betegségen. Használhatjuk tinktúra, kapszula vagy tea formájában is. Finom gyógylekvárt főzhetünk belőle.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!