így is segítenek

2020.12.10. 14:48

Digitálisan elérhetővé tették a legújabb daganatellenes eredményeket

Minden daganatos beteget kezelő orvos számára ingyenesen teszi elérhetővé digitális formában a legfrissebb kutatási eredményeket a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT).

Forrás: Shutterstock

A társaság csütörtökön közölte: tizenkét szimpózium szakmai anyagát tették közzé, amelyekben külföldi és magyar szakemberek tekintik át a gyógyszerkutatások, vagy a daganatellenes gyógyszeres kezelések legújabb eredményeit. Pajkos Gábor, a MKOT elnöke szerint fontos, hogy a koronavírus-járvány alatt is eljussanak a szakorvosokhoz a legújabb eredmények, és azokat a betegágyak mellett is mielőbb alkalmazni lehessen.

Ismertették: az orvostársaság novemberi szakmai kongresszusát a járvány miatt jövő évre kellett halasztani, azonban az új ismeretek átadása nem késlekedhet, ezért döntöttek úgy, hogy a szimpóziumokat multimédiás formában elkészítik és azt a szakmai felhasználóknak díjmentesen elérhetővé teszik. A mintegy tizenkét órányi onkológiai szakmai tartalmat a www.klinikaionkologia.hu oldalon tették elérhetővé.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!