lakberendezés

2021.03.27. 07:20

Ezekkel az ötletekkel hangulatosabbá tehetjük a teraszt

Hozzuk ki a teraszunkból a legtöbbet! Ügyes dekorációs trükkökkel még hívogatóbbá tehetjük otthonunk kültéri részét.

Forrás: Shutterstock

Fókuszban a pihenés

Ha az időjárás is engedi, hamarosan itt az ideje, hogy a hétvégi szieszták helyszínét áttegyük a szabadba. Ehhez nyújt látványos és kényelmes segítséget a teraszon a hintaágy. Dézsás növényekkel körülvéve, a virágok színével harmonizáló textilekkel még hívogatóbbá tehetjük a család új kedvenc pontját – írja a Lakáskultúra.

Többfunkciós bútorok

Kisebb alapterületű teraszok vagy erkélyek esetén érdemes trükközni a hellyel: ebben lehetnek segítségünkre a többféleképpen felhasználható darabok, mint például egy strapabíró sámli, amelyet lerakóasztalként is bevethetünk, vagy egy nagyméretű párna, amelyet akár ülőalkalmatosságként is használhatunk.

Merész minták

Ahogyan bent, úgy kint is érdemes kísérletezni a textilek adta lehetőségekkel: a színben harmonizáló, ám különféle motívumokkal díszített darabokkal látványosan feldobhatjuk otthonunk kültéri részeit is.

Kültéri szőnyegek

A székpárnák és takarók után a szőnyegekről sem érdemes megfeledkezni! A speciális kültéri viszonyok miatt kimondottan idevaló, strapabíró darabot keressünk. A jó kültéri szőnyeg nem csupán esztétikailag ad hozzá a teraszunk látványához, hanem kényelmesebbé is teszi az ott töltött időt.

Dekoratív fények

Lámpások, gyertyák, fényfüzérek: az egyik legegyszerűbb módja, hogy feldobjuk a hangulatot, ha újragondoljuk a világítást. Nem beszélve arról, hogy a megfelelő pontokra helyezett hangulatvilágítással a terasz növényeit is kiemelhetjük.

Praktikus faldíszítés

Régi faládákból hangulatos kültéri dekorációt varázsolhatunk egy kis kézügyességgel. Csiszoljuk le, fessük őket a teraszunkhoz illő színűekre, ezután pedig fúrjuk őket a falra! Kis alapterületeken praktikus tárolóként, asztalként is bevethető.

Extra tipp: az élénk árnyalatokat csak még inkább kiemelik a teraszunk, kertünk zöldjei.

Stílusos árnyékolás

Egy jól megválasztott kültéri árnyékoló nemcsak a napsugarak ellen nyújthat védelmet: a teraszunk igényeihez, stílusához igazított darab fontos dekorációs elemmé is válhat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!