ökológiai egyensúly

2021.03.29. 15:00

Május helyett szeptemberben lesz a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

Az eredetileg tervezett májusi időpont helyett szeptember 10. és 12. között rendezik meg az idei Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált a járványhelyzet miatt – közölték a szervezők hétfőn. A kísérőrendezvények pályázatainak jelentkezési határideje pedig május 30-ra módosult.

Forrás: Shutterstock

Az idei esemény fókuszában a bolygónk áll. A témaválasztással a szervezők célja felhívni a figyelmet arra, hogy

a fenntarthatóság csak úgy valósítható meg, ha a Föld ökológiai egyensúlyát fenntartjuk, mert ha ez az érzékeny egyensúly felborul, annak visszafordíthatatlan következményei lehetnek

- olvasható a tájékoztatóban.

A fesztivál kísérőrendezvényére, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokra idén 2000 film érkezett a világ minden tájáról. A legjobb alkotásokat szeptember 4. és 12. között láthatják az érdeklődők Gödöllőn, valamint országszerte több helyszínen és a helyi, városi tévécsatornákon.

A vetítési programok júniustól lesznek elérhetők a fesztivál oldalán. Továbbra is élnek az esemény kísérőprogramjainak pályázatai (Trash Art Magyarország, Élő szobor bajnokság, Ember és Természet diák fotópályázat), azokra május 30-ig lehet nevezni.

A fesztivál megszokott programjai, a Trash Art Magyarország elnevezésű szoborkiállítás, az Ember és Természet, a Varázslatos Magyarország és a Trans Natura fotókiállítás, emellett több új program is júliustól lesz megtekinthető Gödöllőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!