PR

2022.08.22. 00:00

Ősztől oktatási szakasszisztenseket is képez a Szent Benedek

Egyelőre kizárólag érettségi utáni képzésként választható, a jövő tanévtől viszont a 8. osztályosok is jelentkezhetnek oktatási szakasszisztensnek az Osztrovszky utcai iskolába.

delmagyar.hu

A Szent Benedek Többcélú Szakképző Intézmény Szegedi Tagintézménye 2010 óta indít felnőtteknek szóló osztályokat Szeged belvárosában. A korábbi évekhez hasonlóan Szociális ápolókat és gondozókat, Pénzügyi-számviteli ügyintézőket és Gyógypedagógiai asszisztenseket képez az iskola, de az esti gimnáziumi osztályokba is várják a jelentkezőket.

Az idén oktatási ágazattal bővült a technikusi képzések palettája, ennek keretében az oktatási szakasszisztens képzést – egyelőre kizárólag érettségi utáni lehetőségként – első alkalommal indítja el az iskola, de jövőre a továbbtanulni kívánó 8. osztályosok is jelentkezhetnek rá.

– Az Oktatási szakasszisztens korszerű, gyakorlatorientált szakmai képzés azoknak ajánlott, akik szeretnek gyerekekkel foglalkozni, érdeklődnek a pedagógusi pálya iránt, és részt kívánnak venni a jövő generáció nevelésében, amivel a gyermekek fejlődésben segítő szerepet tölthetnek be – mondta el az új képzéssel kapcsolatban Dobroczki-Klatka Tünde tagintézmény-vezető. Hozzátette, a képzést követően bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, gyermek- és lakásotthonokban, valamint egyéb gyermeknevelő, -gondozó intézményekben helyezkedhetnek el az itt végzettek.

A Szent Benedek Iskola szakmailag kiválóan felkészült kollégákkal, jól felszerelt tantermekkel várja a tanulni vágyókat, korhatár nélkül. Az oktatás heti három délutánon, hétfőn, kedden és csütörtökön zajlik, így a képzések könnyedén elvégezhetők munka és család mellett is.

Jelentkezni a www.szbiszeged.hu/jelentkezes oldalon vagy személyesen az Osztrovszky utca 5. szám alatti titkárságon lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!