Életstílus

2019.04.18. 12:16

24 milliárd dollár a vagyona a leggazdagabb orosznak

Leonyid Mihelszon az elmúlt négy évben háromszor állt a dobogó tetején.

MTI

Leonyid Mihelszon, a Szibur és a Novatek legnagyobb részvényese a leggazdagabb orosz - a Forbes amerikai magazin orosz kiadásának legfrissebb, áprilisi számában megjelent lista szerint.


A Szibur gázfeldolgozó és petrolkémiai cég, a Novatek Oroszország legnagyobb magántulajdonban lévő földgázipari vállalata.


A 200 leggazdagabb oroszt felsoroló lista élén álló Leonyid Mihelszon vagyona 24 milliárd dollár.

Mihelszon az elmúlt négy évben háromszor állt a dobogó tetején.


Tavaly Vlagyimir Liszin, a Novolipecki Fémipari Kombinát tulajdonosa volt a leggazdagabb, idén azonban a második helyre szorult vissza, a vagyona 21,3 milliárd dollár volt.


Az idei lista harmadik helyén Vagit Alekperov, a Lukoil olajipari cég elnöke áll 20,7 milliárd dollárral.


A negyedik helyezett Alekszej Mordasov, a Szeversztal acélipari társaság fő tulajdonosa 20,5 milliárd dollárral, az ötödik pedig 20,1 milliárd dollárral Gennagyij Timcsenko, a Novatek igazgatótanácsának a tagja.


A leggazdagabb oroszok kétszázas Forbes-listáján szereplők vagyona egy év alatt 13 milliárd dollárral, 496 milliárd dollárra nőtt. A milliárdosok száma eközben 106-ról 100-ra csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!