Életstílus

2008.12.18. 17:20

3500 doboznyi adomány érkezett eddig a MikulásGyárba

A december 13-án nyílt MikulásGyárba csütörtökig 3500 doboznyi ajándék gyűlt össze a fővárosi és vidéki helyszíneken. Az adakozni vágyók vasárnapig adhatják le a játékokat, tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket, amelyeket az UNICEF segítségével a Magyar Vöröskereszt oszt majd szét karácsony előtt a rászoruló családok között.<br>

A MikulásGyár idén már negyedszer nyitotta meg kapuit szombaton a fővárosi 56-osok terén. Nem csak a Mikulásgyár központi helyszínén, hanem két budapesti bevásárlóközpontban és 14 vidéki nagyváros plázájában is várják az ajándékokat.

A szervezők elsősorban tartós élelmiszereket, mesekönyveket, játékokat és higiéniás termékeket várnak, illetve olyan ajándékokat, amelyeknek örülnek a gyermekek.

Tavaly 10 ezer láda adomány gyűlt össze. A MikulásGyár nyitva tartása alatt csaknem 100 kilogramm szaloncukor, 60 ezer liter öblítő, két teherautónyi játék és csokoládé, valamint száz karácsonyfa érkezett. Az adományokból összesen csaknem húszezren részesültek.

Az 56-osok terén minden hétköznap délután 4 és este 9 óra között, hétvégén pedig délelőtt 10 és este 10 óra között várják az ajándékokat. Ezen kívül a Duna Plázában, a Csepel Plázában, illetve Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Veszprém, Székesfehérvár és Zalaegerszeg bevásárlóközpontjában 10-tól este 8-ig lehet adományozni.

Bővebb információ a karitatív akcióról a www.mikulasgyar.hu oldalon olvasható.

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!