Életstílus

2019.07.23. 18:53

45 éve főznek egy levest Bangkokban - enne belőle?

Gyakorlatilag ugyanazt a kondér levest főzik majd félszáz éve.

A nyugati kultúrában sem ismeretlen a mesterleves, de Bangkokban van egy hely, ahol ugyanazt a levet rotyogtatják több évtizede. Kínában van olyan, aki azt állítja, hogy az ő alapleve már 100 éve fő, ehhez képest ez a thaiföldi leves még gyerekcipőben jár. - írja a Nuus.hu.

 



A titok egyébként annyi, hogy aznap maradnia kell a leves levéből, ezt leszűrik, másnap ebbe teszik bele a friss alapanyagokat (ebben az étteremben éppen marhahúst, belsőségeket, zöldségeket és friss tésztát) és fűszereket, így állítólag sokkal ízesebb, finomabb lesz. A gyomorrontástól sem kell tartani, mert az ételből alaposan kiforralnak mindent, ami árthatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!