2019.07.23. 18:53
45 éve főznek egy levest Bangkokban - enne belőle?
Gyakorlatilag ugyanazt a kondér levest főzik majd félszáz éve.
A nyugati kultúrában sem ismeretlen a mesterleves, de Bangkokban van egy hely, ahol ugyanazt a levet rotyogtatják több évtizede. Kínában van olyan, aki azt állítja, hogy az ő alapleve már 100 éve fő, ehhez képest ez a thaiföldi leves még gyerekcipőben jár. - írja a Nuus.hu.
A titok egyébként annyi, hogy aznap maradnia kell a leves levéből, ezt leszűrik, másnap ebbe teszik bele a friss alapanyagokat (ebben az étteremben éppen marhahúst, belsőségeket, zöldségeket és friss tésztát) és fűszereket, így állítólag sokkal ízesebb, finomabb lesz. A gyomorrontástól sem kell tartani, mert az ételből alaposan kiforralnak mindent, ami árthatna.