Acrobats Home Office Challenge

2020.03.22. 12:18

A cirkuszosok is kampányt indítottak az otthonmaradásért

Elindították az Acrobats Home Office Challenge nevű akciót a Fővárosi Nagycirkusz művészei és dolgozói annak érdekében, hogy mindenki maradjon otthon. Az első videók nagy sikert arattak, a kezdeményezéshez már száznál is több művész csatlakozott – közölte az intézmény.

Budapest, 2020. március 15. Roberto Vargas Junior produkciója a Fõvárosi Nagycirkusz Varázslatos Gyõztesek címû mûsorában 2020. március 15-én. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében zárt ajtók mögött tartott elõadást élõben közvetítették az interneten. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Mint írták, először felkértek néhány artistaművészt, akrobatát, légtáncost és zsonglőrt, hogy az otthonukban készített rövid videón mutassák meg, hogyan gyakorolnak otthon, hogyan alakítják ki otthonukban vagy lakókocsijuk szűk terében a mindennapi elengedhetetlen gyakorláshoz és edzésekhez szükséges feltételeket.

„Az első videók nagy sikert arattak, a továbbított kihívásoknak köszönhetően már a világ minden táján készülnek videók és folytatódik a challenge, egyre több kulisszatitok vagy humoros jelenet kerül fel a különböző közösségi oldalakra, arra biztatva egymást és a közönséget, hogy saját és szerettei egészsége érdekében mindenki maradjon otthonában és ne keseredjen el, hanem találja fel magát, ahogy a cirkuszművészek is”

- olvasható a közleményben.

A Fővárosi Nagycirkusz által elindított kihíváshoz

már száznál is több artista- és előadóművész csatlakozott,

köztük olyan neves alkotók, mint a Tim Burton 2019-es Dumbo című filmjének cirkuszi jeleneteit rendező Kristóf Krisztián gentleman zsonglőr, az orosz Malhaz Annajev vagy Nagy Lajos Nereus zsonglőrök.

A közlemény szerint

számos artista mellett táncosok, táncművészek, színészek, énekesek és zenészek is jelezték, hogy szívesen csinálnának és megosztanának hasonló videókat,

felhívva közönségük és rajongóik figyelmét a járvány elleni védekezés néhány alapvető módjára: arra kérnek mindenkit,

„hogy tartsák be szigorúan a rendelkezéseket, vigyázzanak egymásra, maradjanak otthon és ne felejtsék el, hogy a krízis nem tart örökké, és amikor véget ér, úgy lesz gazdagabb a világunk, ha minél kevesebb áldozatot szedett a koronavírus”.

A cirkuszművészek által kezdeményezett kihíváshoz bármelyik előadó- vagy alkotóművészeti ág tagjai csatlakozhatnak, az elindítók csak annyit kérnek, hogy a posztolt és megosztott videók alatt használják az alábbi hashtageket: #stayhome #acrobatshomeoffice #acrobatshomeofficechallenge #artistshomeoffice #artistshomeofficechallenge #dancershomeoffice #dancershomeofficechallenge #actorshomeoffice #actorshomeofficechallenge #musicianshomeoffice #musicianshomeofficechallenge.

A cirkusz Facebook-oldalán lehet szemezgetni.

Borítókép: Roberto Vargas Junior produkciója a Fővárosi Nagycirkusz Varázslatos Győztesek című műsorában 2020. március 15-én. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében zárt ajtók mögött tartott előadást élőben közvetítették az interneten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!