Életstílus

2010.03.01. 15:43

A fodrászok olykor maguknak vágják

Szeged - Visszafelé, tükörből vagy a mester segítségével – így készül a fodrász frizurája, illetve így szépül a kozmetikus. A szakmabeliek között is a bizalom a döntő, nem bízzák akárkire a hajvágást, arckezelést.

Kovács Kriszta

Évente egyszer jár fodrászhoz Gyulai Szilvia, vagy akkor sem. Az alsóvárosi fodrász saját magának vágja, festi a haját. Még az alkalmi frizurát is a fejére varázsolja, bár néha elkel a segítség – egy mórahalmi barátnője kreálja a szebbnél szebb kontykölteményeket a számára.

– A szalonban a három tükör úgy van beállítva, hogy a segítségükkel le tudom vágni a hajam. Visszafelé csinálom, és már szinte rutinszerűen megy – magyarázta Gyulai Szilvia. A fekete hajú lányt évente egyszer viszi rá a lustaság, hogy felkeresse egy kollégáját. A legközelebbi fodrászhoz jár, nem válogat. Azt mondta, a hosszú haját nem lehet elrontani – gyakran el sem árulja, hogy ő is szakmabeli.

Szilvia tükör segítségével vágja magának a haját. Fotó: Veréb Simon

Szilvia tükör segítségével vágja magának a haját.
Fotó: Veréb Simon

– Négyen dolgozunk a szalonban, megcsináljuk egymásnak a frizuráját az üres időnkben – mondta Terhes Ildikó. A Tisza-parti szépségszalonban dolgozó fodrász elárulta, ilyenkor néha beleszólnak, mit, hogyan csináljon a másik. Úgy gondolja, el tudná készíteni tükörből is a frizuráját, másra bízni mégis egyszerűbb és biztosabb.

Az egykori mesteréhez jár arckezelésre dr. Kajtárné Fodor Erzsébet. A Panna Szépségkuckó kozmetikusa elmondta: ahogyan a vendégei, úgy ő is bizalom alapján választott. Előfordult, hogy másik kollégájához ment kezelésre, de az nem vált be: a mestere ismeri a bőrét, ezért nem vált. Gyantáztatni is hozzá jár.

– Ebben is van hibalehetőség, például rosszul rántom le a csíkot – ezért érdemes másra bízni a gyantázást is. A nagyobb szalonokban sokszor a tanulókra bízzák a szőrtelenítést – magyarázta a szakember. Hozzátette: a tanulók így gyakorolnak, illetve ilyenkor a mester is látja, mennyire ügyes a leendő kozmetikus.

Címkék#szépség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!