A LEGO nem (csak) játék

Lampert Benedek varázslatos univerzumot teremtett legofigurákból.

Lampert Benedek 2016 júniusában kezdett LEGO figurákkal történeteket mesélni. Mindig próbál realisztikus és dinamikus képeket készíteni, amelyekhez csak a szükséges mértékben használ képmanipulácus eszközöket. Képeit nem profi stúdióban készülnek, hanem  – sok esetben – több órás munka eredményei. Ezt mutatja meg azzal, hogy az elkészült képek mellé megosztja a felvétel körülményeit is bemutató werkfotókat.

A toy photography néven ismert műfajról és munkáiról a fotós így mesélt az
aquilaphoto.blog.hu oldalon:
 

Nem keverendő a tárgyfotóval, illetve azokkal a képekkel, amiket a dobozokon látni. Ezek arra hivatottak, hogy bemutassák a terméket vagy a játékot és el tudd dönteni, hogy a boltban hagyd-e minden pénzedet vagy sem. Nos, az én képeim többsége erre alkalmatlan, mert betakar egy ág, a “hófúvás”, robbanás, egyéb képi elem. Tehát, mondjuk ki, ezek pocsék termékfotók! Ez így is van jól!
A toy photography esetében a figurák és minden más csak eszköz. A figura itt nem feltétlen a főtéma, hanem egy szereplő. A fények, a színek pont olyan fontosak az összhatás szempontjából, mint bármely más fotó téma esetében.

 

A tetszettek Benedek munkái, érdemes követni az instagramon és a Facebookon is.