Életstílus

2019.05.29. 22:01

A mentők senkit nem hagynak magára

Óvodásokat és ragadozó madarat is mentettek a napokban.

Néhány napja " target="_blank">osztotta meg az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán annak a sérült ragadozó madárnak a történetét, aki a Tótkomlósi Mentőállomás udvarán landolt, és már nem is tudott onnét továbbrepülni.


Mint írják, bajtársaik nem tétlenkedtek, a Körös-Maros Nemzeti Parktól kértek azonnali segítséget. A feltehetően fiatal héja, elképesztő bizalmat mutatott a mentők felé, mintha tudta volna, jó kezekben van. A park gyorsan kiérkező szakemberei, végül stabil állapotban szállították kórházba a törött szárnyú madarat.

 



Békéscsabán pedig egy óvodás csoportot húztak ki a pácból


Erről az esetről így " target="_blank">számoltak be:


"A gyermekek éppen tervezett programjuk közepén jártak a városban, amikor “leszakadt az ég". A pedagógusok jól döntöttek, hisz a MENTŐÁLLOMÁS tábla láttán, a kapun csengetve kértek segítséget. Bajtársaink azonnal beengedték az ázott apróságokat és hamar teát főztek a váratlan vendégseregnek.

Amíg a kis kabátok száradtak a csoport zavartalanul elfogyaszthatta az uzsonnát, utána pedig a mentőautókat is birtokba vehették. Végül senki nem bánta, hogy így alakult a program, hisz az eső már rég elállt, mikor a vidám gyermekcsapat elhagyta a mentőállomást! "

 

Címkék#mentők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!