„Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak
a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot”
– mondta a sztárséf a francia hírügynökségnek.
Alain Ducasse-t, akinek
az éttermei 17 Michelin-csillaggal rendelkeznek,
pénteken fogadta Emmanuel Macron államfő a vendéglátószektor más vezetőivel együtt.
„A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént”
– mondta a séf, aki szerint
a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra.
A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés.