Életstílus

2013.06.21. 12:45

A németek szerint a nők jobban vezetnek, mint a férfiak

Egy friss német felmérés szerint, a nők jobb sofőrök, mint a férfiak, legalábbis így gondolja a közvélemény többsége, és ezt mutatják a statisztikák is. A parkolásban és a kerékcserében, azonban még az erősebb nem verhetetlen.

MTI

A tények és a közvélemény szerint is jobbak a nők

A biztosítók már régóta tisztában vannak vele, hogy a nők biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak, ám úgy tűnik, mostanra a német közvélemény is belátta ezt a tényt. Egy nagy nemzetközi biztosító által készített közvélemény kutatás szerint veszélyes útviszonyok között a nők jobban vezetnek, mint a férfiak.

A megkérdezettek 38%-a szerint a nők a váratlan forgalmi jobban kezelik, és csak 24%-uk bízott inkább a férfiakban. A maradék 35% szerint nincs a nemek között különbség - írja teligumit.hu.

„Általában a nőknek több a tapasztalatuk. A férjem csak a vonatig megy az autóval, míg én naponta intézem az ügyeket, bevásárlók, és a gyerekeket hordozom, az iskolába" – nyilatkozta a felmérés egyik résztvevője.
Ez az eredmény azt mutatja, hogy lassan a közvélemény is elfogadja a statisztikai adatokat, miszerint a hölgyek biztonságosabban vezetnek a férfiaknál.

A felmérés azt is kimutatta, hogy az idősebbek jobban megbíznak a nőkben. Az 55-64 év közötti korosztály 46% látta jobbnak a nőket, és csak 19%-uk bízott meg a férfiakban. Egyedül a fiatal korosztály véli úgy, hogy a férfiak vezetnek biztonságosabban.


Gumit cserélni csak a férfiak tudnak

Egy brit felmérés szerint, azonban van egy terület, ahol a férfiak elsőbbsége elvitathatatlan. Ha kerékcserére kerül a sor a nők 81%-a képtelennek bizonyult kicserélni az autógumit.

Azért a férfiak sem lehetnek túl büszkék. Ha defektet kapnak, csak 34%-uk kísérli meg kicserélni a gumit, igaz ez a szám a nőknél alig éri el az 5%-ot. Érdekesség, hogy a megkérdezett brit sofőrök közül több mint egy millió azt sem tudta megmondani, hogy van-e egyáltalán pótkerék a kocsijukban.

A férfiak jobban parkolnak

A parkolás és a tolatás is jobban megy a férfiaknak. Egy skóciai felmérés során azt vizsgálták, hogy a forgalmi vizsgákon milyen okok miatt buknak el a vizsgázók. Az adatok összevetése után azt találták, hogy a nők körében a parkolás és a tolatás a kritikus pont, és itt lényegesen rosszabbul teljesítenek, mint a férfiak. Az elmúlt év vizsgái során 68 ezer hibát jegyeztek fel a vizsgáztatók a hölgyeknél, míg az urak közül csak 52 ezren vétettek súlyos hibát parkolás és tolatás során.

A tapasztalat azonban már a nők javára billenti a mérleget. A jogosítvánnyal rendelkező nők precízebben parkolnak, mint a férfiak, igaz ők több időt is szánnak a parkolásra.

A férfiak elsősorban a túlzott vakmerőség és a közlekedési táblák figyelmen kívül hagyása miatt bukják el elsősorban a forgalmi vizsgákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!