Életstílus

2009.11.28. 08:06

A tűzoltók tanácsai az adventi időszakra

A vasárnap kezdődő adventi időszak kapcsán a tűzoltók a nyílt láng és az elektromos árammal működő díszek használatára vonatkozó biztonsági szabályokra, a baleset-megelőzésre hívták fel a figyelmet.

MTI

A Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője az MTI-nek nyilatkozva a gyertyagyújtással összefüggő tűzesetek megelőzésének fontosságát hangsúlyozta, figyelmeztetve arra, hogy a felügyelet nélkül, lánggal égő gyertyával díszített adventi koszorú irodában vagy lakásban könnyen tüzet okozhat.

Dobson Tibor annak kapcsán, hogy a keresztény hagyományok szerint most vasárnap gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját, kiemelte: komoly tűz keletkezéséhez az is elegendő, ha valaki csak pár percre távozik a helyiségből, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a téli időszakban fokozottan vigyázzanak a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyják azt felügyelet nélkül.

Mint mondta, a téli szünetben felügyelet nélkül hagyott, otthon tartózkodó gyerekek elől el kell zárni a tűzgyújtásra alkalmas eszközöket, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy nem kellő körültekintéssel akarnak csillagszórót vagy gyertyát gyújtani, és ennek súlyos következményei lehetnek.

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!