Életstílus

2015.01.30. 17:35

Aki A Dal stílusát diktálja

A műsorvezetők és a zsűri ruháit hétről hétre Martinecz Andrea stylist állítja össze, aki már negyedik éve dolgozik a produkciónak.

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában a produkciók mellett a ruhák is fontos szerephez jutnak a hat adás alatt. A műsorvezetők és a zsűri ruháit hétről hétre [namelink name="Martinecz Andrea"] stylist állítja össze, aki már negyedik éve dolgozik a produkciónak. "Idén a finomságokra helyezzük a hangsúlyt, hiszen a tavalyi négy helyett, csupán két műsorvezetőre összpontosul a figyelem."

Martinecz Andrea 18 éve stylist, és többek között a köztévé Magyarország, szeretlek! és a Ridikül című műsorának stylistja. A produkciók kapcsán rég óta dolgozik együtt Jakupcsek Gabriellával is. Idén A Dalban az ő feladata a zsűri és a két műsorvezető ruháinak összeállítása. Andi elmondta, hogy a nagy múltú Eurovíziós Dalfesztiválhoz illően, elegáns és letisztult öltözékekkel készül a show-ra, de az egyes összeállításokba igyekszik belecsempészni egy kis pluszt, valami különleges részletet is, ami megragadja a néző figyelmét. Habár még javában tart a tél, Csilla és [namelink name="Rúzsa Magdi"] ruhái által Andi szeretne egy kis kedélyjavító, tavaszi hangulatot is a műsorba varázsolni.

Mivel [namelink name="Tatár Csilla"] kiemelt figyelmet kap élete első élő show-műsorának háziasszonyaként, ruhái a finom és elegáns megjelenésére erősítenek rá, különleges kiegészítőkkel.

Martinecz Andrea

Martinecz Andrea
- Ez a szakma pszichológia is, a ruha kiválasztásánál az elsődleges szempont, hogy viselője komfortosan érezze magát benne, passzoljon a személyiségéhez és a pillanatnyi lelkiállapotához. Figyelembe kell venni a produkcióban részt vevő szakmák véleményét is a műsorvezető ruháját illetően; a világosító, a főoperatőr és a rendező saját szempontjaik szerint értékelnek, de még az is számít, hogy a mikroportot is fel lehessen rá csíptetni - mondta el Martinecz Andrea stylist. A végleges ruha a fő kamerapróbán, a műsor előtti nap dől el.

[namelink name="Harsányi Levente"] ruhái esetében a lazább, vagányabb stílus kerül majd előtérbe, ami illik a személyiségéhez és a műsorban betöltött szerepéhez, hiszen őt főként a backstage-ben és A Dal+-ban láthatjuk, ahol folyamatosan interakcióban van másokkal. Ezzel együtt nem szabad elfelejteni, hogy Tatár Csillával együtt kezdik el az élő show-t, a kettőjük közötti összhangot a ruhában is meg kell teremteni.

A zsűri öltöztetésénél a legnehezebb feladat az, hogy négy nagyon erős egyéniségből kell egységet kovácsolni. A ruháknál a hangsúly a derék fölötti részre tevődik, hiszen a zsűritagok a műsor nagy részében asztal mögött ülnek. Az elegancia természetesen az ő esetükben is fontos szempont, ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivál nagy hagyományokkal rendelkező produkció, ami megkívánja az alkalomhoz illő öltözéket. Andi szerint a zsűri hölgytagja, Rúzsa Magdi egy igazi átváltozó művész, akit ugyanolyan könnyű dívának, mint akár kislánynak öltöztetni. Magdi saját ötletei alapján Andival közösen választja a ruháját, majd az ő outfitjének megtervezése után, annak színvilágához illeszti Andi a férfi zsűritagok megjelenését. [namelink name="Csiszár Jenő"] - aki napjaink egyik trendteremtő médiaszemélyisége -, saját kialakult stílusát erősítve A Dalban is az extravaganciát képviseli. [namelink name="Rákay Philip"] a letisztult, finom stílust kedveli míg Pierrot a laza eleganciát testesíti meg. Pierrot kifejezetten trendi, az eXquizite márka festőművésze által megálmodott pólókat visel a műsorban, amik zakói által lesznek igazán figyelemfelkeltőek.

Martinecz Andrea stylist Tatár Csilla és Rúzsa Magdi ruhái esetében főként olyan magyar divattervezők alkotásai közül válogat, mint [namelink name="Vágó Réka"], [namelink name="Zoób Kati"], Silka, KenGuru, Daalarna, vagy éppen Prieston by Noémi Nagy és NAPSVGAR von Bittera.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!