Közös ügy

2021.05.18. 12:45

Állatvédő civil szervezetek munkáját támogatja a magyar kormány

Magyarország kormánya 141 millió forintot fordít 67 állatvédő civil szervezet munkájának támogatására, elismerve az állatok védelme és a társadalom érdekében végzett erőfeszítéseiket – jelentette be keddi közös közleményében Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és az Agrárminisztérium (AM) részéről Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és az Agrárminisztérium által indított, Közös ügyünk az állatvédelem című online felmérésben több mint negyedmillióan mondták el véleményüket az állatvédelmet és a felelős állattartást érintő több fontos kérdésben. A kérdésekre adott válaszokból kirajzolódott az igény az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek támogatására, a válaszadók 97,9 százaléka értett ezzel egyet.

Az elmúlt időszak koronavírus-járvány elleni küzdelme komoly próbatétel elé állította az állatvédő civil szervezeteket is. A rendkívüli idők kihívásai előtt azonban nem hajoltak meg, hanem felszegett fejjel és állhatatossággal mentek végig minden nap azon az úton, amit a lelkiismeretük és erkölcsük kijelölt számukra – írták a közleményben.

Magyarország kormánya felismerte a szervezetekre nehezedő nyomást és a koronavírus-járvány okozta számos új kihívást. A menhelyek és állatotthonok telítettségén nem segített az sem, hogy honfitársaink körében egyre nagyobb hangsúlyt kap a felelős állattartás és kedvező tendenciát mutat az örökbefogadási kedv

– fogalmaztak.

„Éppen ezért nem mehetünk el szó nélkül az állatvédő civil szervezetek erőn felüli teljesítménye mellett, amelyet az állatok védelmében és érdekében nap mint nap nyújtanak. A kormány a mostani rendkívüli támogatással kíván hozzájárulni az állatvédők munkájához, megköszönve az önkéntesek és segítők által az állatok érdekében hozott áldozatokat. A rendkívüli támogatás lefedi az ország teljes területét és az összes megyét.”

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a civil szervezetek minél több és célzott forráshoz juthassanak, hiszen közös ügyünk az állatvédelem! Felelősségteljes és kitartó munkájukat ezúton is köszönjük”

– tették hozzá végezetül.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!