csak okosan

2020.10.30. 10:26

Biztonságosan tervezhetők a téli belföldi kirándulások

Nincs az átlagosnál nagyobb kockázata az év végi túrázásnak és a szabadidősportoknak, azaz a korcsolyázásnak, a sízésnek vagy akár a jégvitorlázásnak – mondta Kollár Lajos, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri főtanácsadójaként segíti az országos járványügyi védekezést.

Debrecen, 2017. december 26. A Debreceni Nagyerdei Stadion keleti kapujánál megnyílt az ötvenszer húsz méteres korcsolyapálya. Az 1000 négyzetméteres mûjeget 2018 január végéig használhatják a kikapcsolódni vágyó családok, gyerekek és felnõttek. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A Magyar Vitorlásszövetség leköszönő elnöke szerint télen is kerülni kell a tömegrendezvényeket, de a hely szabályainak betartása, az arcmaszk előírásszerű használata és

a védőtávolság megtartása mellett nincs az átlagosnál nagyobb kockázata a belföldi kirándulásoknak.

Kollár Lajos a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy reményei szerint november közepétől stagnál vagy csökken itthon a fertőzések száma. Mint megjegyezte, még nem ismerjük a vírus viselkedését hideg időben.

Szerinte a népszerű helyeken előfordulhatnak a járvány terjedése szempontjából kevésbé előnyös programok, rendezvények. Ezért a szakember szerint a pandémia időszakában megfontoltabb ötletnek tűnik, ha

a kisebb létszámú rendezvényeket, helyeket, alapvetően a visszafogottabb utazási élményeket részesítjük előnyben.

Kiemelte: a legelső szempont az, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés előírásainak mindenben megfelelő szálláshelyet válasszanak az utazók.

Borítókép: a Debreceni Nagyerdei Stadionnál korcsolyáznak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!