Életstílus

2009.05.14. 12:32

Csillagvizsgáló, Szeged

A szegedi Csillagvizsgáló nem csak a tudományos tevékenység és az oktatás színtere, laikus érdeklődők is látogathatják.

A szegedi Csillagvizsgáló azon kevés obszervatóriumok egyike hazánkban, amely egyszerre elégíti ki az asztrológiával foglalkozó szakemberek, kutatók és az ég csodái iránt érdeklődő laikusok igényeit is.

1992-ben építették meg a Füvészkerttől kapott kis területen. Azóta több ezer látogató ismerhette meg itt az űrkutatás legújabb eredményeit. A csillagászhallgatók, egyetemisták mellett iskolás csoportokat, családokat és turistákat is szívesen látnak.

Megközelítés:
Szeged, Kertész utca – a Belvárosi hídon át Újszegedre érkezve jobbra kanyarodva a parton haladó Alsókikötő sorról nyíló utca, a 70-es busz Hatházak megállójától 400 méter.

A szegedi Csillagvizsgálót a laikus érdeklődők is meglátogathatják. Fotó: Segesvári Csaba (Fotógaléria)


Nyitvatartás:
A Szegedi Csillagvizsgáló a pénteki rendszeres nyitvatartáskor (nyári időben 19-22 óra, téli időben 18-21 óra) vagy előre bejelentett csoportok esetén máskor is látogatható.

Árak:
A belépő felnőtteknek 300, diákoknak, nyugdíjasoknak: 200 forint, csak 10 fő fölött kelll bejelentkezni. (Tel.: 62/544-666 vagy tel/fax/üzenetrögzítő: 62/435-620, 420-154)

Honlap:
http://astro.u-szeged.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!