Környezetvédelem

2020.06.26. 11:36

Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok

Őshonos fákat ültettek az első útnak induló csoportok a június 17-én kezdődött erdei vándortáborok mind a kilenc útvonalán – közölte a táborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint a táborozók a zempléni útvonalon az év fájának választott tatár juharfát, a Zselicben pedig cseresznyefát ültettek.

A faültetés célja, hogy felhívja a diákok figyelmét az erdők és a fák szerepére a klímaváltozás elleni fellépésben és a fenntartható gazdálkodásban, valamint arra, hogy a társadalom minden tagja tehet a klímavédelemért

emelték ki.

Ismertették, hogy a június közepétől augusztus második feléig tartó táborokban idén 160 csoportban mintegy négyezer diák vesz részt, kilenc útvonalon a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-Hegyhát, a Zemplén, a Vértes, valamint a Zselic természeti és kulturális értékeit ismerhetik meg. A fiatalok a táborok idején erdei iskolai programokon vehetnek részt, a természeti értékeken kívül Magyarország kulturális örökségének kincseit például a visegrádi Fellegvárat, a Salamon-tornyot, a csókakői, a drégelyi és a regéci várat és az Árpád-kori mánfai templomot láthatják.

Hozzátették:

a vándortáborok célja többi között, hogy a fiatalok testközelből ismerjék meg a magyar erdőket és értékeiket, és a szervezők fel szeretnék hívni a résztvevők figyelmét a tudatos energia- és vízhasználatra is.

Az erdei táborokban betartják a járványügyi szabályokat, intézkedéseket. Az erdei mellett elkezdődtek a bringás és a vízi vándortáborok, valamint idén először zarándoktábor is indult olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!