reneszánsz

2019.10.25. 16:35

Fogyjon retró sporteszközzel

Ki gondolná, hogy gyerekkori játékaink felnőttként is használhatóak?

Forrás: Shutterstock

Mikor használt legutóbb hulahoppkarikát? Az ugrálókötélhez hasonlóan ezt a sporteszközt is leginkább gyerekkorunkban használtuk. Pedig a hasi zsírpárnák eltüntetésére az egyik legjobb módszer, ha hulahoppozunk – írja a Csupasport.

Beyoncé és Michelle Obama is erre a mozgásmódszerre esküszik. A hulahoppkarika mindennapos használatával javítunk a testtartásunkon, erősítjük az izmainkat, fokozzuk a vérkeringésünket. De nézzük, milyen előnyei vannak ennek a mozgásformának.

Feszesíti az izmokat

Talán nem is gondolná, de hulahoppkarikázás során a test 30 különböző izmát mozgatja meg az ember, beleértve a csípő-, derék-, fenék-, has-, hátizmokat. Ha rendszeresen, napi szinten legalább 30 percet gyakorol, akkor néhány héten belül tapasztalhatja, mennyivel feszesebbek lesznek az izmai.

Kiváló kalóriaégető sport

Ha fogyni szeretne az ember, akkor az étrend megváltoztatása mellett a mozgást is beiktatja a mindennapjaiba, hogy minél több kalóriát égessen el. A hulahoppkarikázással félóránként 250-300 kalóriát égethet el az ember.

Kényelmes, olcsó

Az sem mellékes szempont, hogy nem igényel nagy anyagi befektetést ez a mozgásforma. A sportboltokban 1300 forinttól lehet már kapni hulahoppkarikát különböző méretben, színben. Szintén nagy előnye, hogy nem kell konditermi bérletet fizetni. Otthon, akár tévénézés közben is tud edzeni.

Javítja a vérkeringést

Mint minden kardiomozgás, a hulahoppkarikával végzett edzés is jó hatással van a vérkeringésre, szívműködésre. Az intenzív mozgás segíti az oxigénáramlást a vérben, így csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

Javítja az egyensúlyt

Ezzel az edzésformával nemcsak azt éri el, hogy karcsúsodjon és feszesebbek legyenek az izmai, hanem az egyensúlyérzékét, testtartását is javíthatja.

Keresse meg a megfelelő méretű karikát!

Az edzés sikere a megfelelő méretű karikán is múlik. A boltokban többfajta méretű és súlyú karikát árulnak, éppen ezért érdemes kikérni az eladók véleményét. Ha fogyás céljából választja ezt a mozgást, akkor a legtöbbször a fából készült karikát ajánlják. A nehezebb súlyú karikákat haladóknak ajánlják.

Kezdje rövidebb edzésekkel!

Nem mindenki érez rá azonnal a hulahoppozásra, de ne adja fel az első alkalom után. Először hetente 2-3 alkalommal eddzen 10 perceket, és ahogy belejön, növelje az adagot!

Nézzen edzésvideókat!

Ma már szinte nincs olyan, amit ne találnánk meg az interneten. A különböző videomegosztó csatornákon számos hulahopptréning fellelhető. Próbálja ki ezeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!