Életstílus

2009.12.22. 19:55

Hatezer adag ételt osztanak az ünnepek alatt

Az idei karácsonyi-újévi időszakban az ország több megyéjében összesen tizenkilenc helyszínen folytatnak ünnepi segélyakciókat a Krisna-hívők. A kiosztott meleg ételek és tartós élelmiszercsomagok száma a tervek szerint több mint hatezer lesz.

MTI

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége karácsonyi karitatív akciója idén több helyszínt foglal magába, mint eddig bármikor. A segélyben részesülőket rászoruló nagycsaládosok, nyugdíjasok, gyermekek, romák és fedél nélkül élők képezik.

December 24-25-26-án 13 órától napi 1200 adag melegételt és gazdag hidegélelmiszer-csomagot osztanak szét Budapesten a Blaha Lujza téren, több zsák téli ruha kíséretében. Szilveszter alkalmából szintén ünnepi fogásokkal és ajándékokkal várják a nélkülözőket december 31-én 15 órától ugyanitt - tájékoztatta a közösség az MTI-t.

December 19-én 300 adag ételt osztottak már Óbudán, 20-án pedig az Éhező Gyermekekért Alapítványnak segítve sor került további 200 adag élelmiszercsomag kiosztására.

Karácsonykor Pécsen, Debrecenben, Kecskeméten, Baján, Dunaújvárosban, Egerben, Békéscsabán, Szolnokon, Ózdon, Miskolcon, Szegeden, Kaposváron, Somogyvámoson, Marcali környéki falvakban is ételosztásokra kerül majd sor önkormányzatokkal és szociális szervezetekkel karöltve.

Címkék#karácsony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!