Egy asszony, aki kenyérsütést tanít Szegeden

Nem is olyan rég még nem létezett az a kifejezés, hogy kézműves, hiszen szinte minden kézzel készült, a legtöbben még a péksüteményeket is otthon készítették, ám ma már nagyon sok étel a gyártósorról kerül az asztalunkra. A déd- és nagyszüleinknek még természetes volt, hogy maguk sütötték a kenyerüket, és nagyobb tisztelet is övezte ezt a tevékenységet, mint manapság.

 

Egy asszony, aki kenyérsütést tanít SzegedenA földre esett kenyérdarabot sem dobták ki, hanem felvették és megcsókolták, hiszen ahhoz, hogy egy falat kenyér az asztalra kerülhessen, hosszú munkát kellett elvégezni, kezdve a búzavetéstől a sütésig. Ma már a legtöbb ember számára a városban, de a falvakban is elképzelhetetlen, hogy maga termeljen meg mindent, amire szüksége van. Mégis szívesebben fogyasztunk házi ételeket, és sokan szeretnének is visszatérni régi, bevált módszerekhez. Ezt bizonyítja egy asszony is, aki már 12 éve szervez kenyérsütő tanfolyamokat. Kalmár Virág természetgyógyász, akinél a kenyérsütés gyakorlata összefonódik egy olyan elmélettel, amelyet tudományosan még sehol sem igazoltak, de tény, hogy ez az asszony nem csodaszert kínál, hanem kenyeret süt, s hogy ezt milyen hittől vezérelve teszi, az végül is rá tartozik, az olvasóra pedig az, hogy eldöntse, egyetért-e vele.

Cikkünket keresse a szombati Délmagyarorszában!

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Február 28-ig lehet jelentkezni az Adj Egy Ötöst! iskolai szemléletformáló programra
Rendkívüli közgyűlés lesz hétfőn Szegeden
A parkolóperben másodfokon meghozott elmarasztaló ítélet miatt hívott össze rendkívüli közgyűlést a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja.
Térképen követhetjük a koronavírus terjedését
Látható rajta az is, hányan haltak meg, illetve hányan épültek fel a betegségből.
Az izraeliek vasárnaptól szabadon utazhatnak Szaúd-Arábiába
Ezentúl repülési engedélyt is adnak vallási szertartásokra vagy üzleti megbeszélésekre.
Tarolt a Netflix karácsonyi animációs filmje az Annie-gálán
A Klaus – A karácsony titkos története című produkciót hét trófeával jutalmazták.
Feltámasztanák a magyar hagymát
A rendszerváltozás óta jelentősen visszaesett a magyar hagymatermesztés.
Csúcsot döntött az űrben egy olasz asztronauta
Hatórás űrsétát hajtott végre az ISS két asztronautája, egy mágneses spektrométert javítottak meg.