közelít a tél

2019.11.28. 18:25

Hétfőtől lehűlésre és havazásra is készülni kell

A lehulló hó előreláthatóan meg is marad.

Forrás: Shutterstock

A European Weather Service Kft. (EWS Kft.) által működtetett, rövid- és középtávú (12 napig terjedő) előrejelzésekre szakosodott portálon közölték: csütörtökön túlnyomórészt borongós idő lesz a jellemző. Változó intenzitással, megszakításokkal, az országban bárhol eleredhet az eső. Több eső északon eshet.

Napközben csak kevés helyen, rövid időszakokra vékonyodhat el kissé a felhőzet, míg éjjel átmenetileg fel is szakadozhat a felhőtakaró. Éjszaka is lesznek elszórtan kisebb esők, nagyobb eséllyel a Tiszántúlon.

Pénteken változóan, nagyobbrészt erősen felhős lesz az ég, és főként a Dunántúlon, valamint a középső országrészben előfordulhat kisebb záporeső is.

Szombaton a megerősödő északnyugati széllel hidegebb levegő áramlik az ország térségébe. Változékony időjárású napra van kilátás, átmeneti napos és erősebben felhős időszakokkal, többfelé esővel, záporokkal.

Vasárnap napsütés, illetve elvékonyodó pára- és rétegfelhőzet lesz a leginkább jellemző. Északon, északkeleten, illetve a nyugati határvidéken előfordulhat futó hózápor, illetve éjszaka érkezhet kiadósabb csapadék nyugat felől. Északnyugaton havazás, délen eső a valószínűbb.

Hétfőre kiadós csapadékot hozó mediterrán ciklon érkezése valószínű további, jelentős lehűléssel. Az északi, északnyugati részeken havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatóan meg is marad.

Keddre, szerdára elhagyja a ciklon a térséget, mögötte változó rétegfelhőzet, szűrt napsütés és hideg idő ígérkezik, fagypont körüli maximumhőmérséklettel – írta az eumet.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!