követendő példa

2020.03.04. 09:40

Így fogyott le 12 kilót Jamie Oliver

A sztárséf az utóbbi években nem figyelt annyira az egészségére, aminek meg is lett az eredménye. Ha nem is látványosan, de elkezdett hízni. A brit sztár még idejében észbe kapott és változtatott az életmódján és az étrendjén.

The British chef Jamie Oliver cooks at the One Kitchen Culinary School in Hamburg, Germany, 6 December 2017. Oliver also presented his book "5 Ingredients · Quick & Easy Food recipes". Photo: Axel Heimken/dpa

Forrás: AFP

Fotó: Axel Heimken

A rohanó életmód, a rendszertelen étkezés nyomott hagy az emberen. Jamie Oliver is 40 éves kora után vette észre, hogy a kilók már könnyebben feljönnek az emberre és ha nem változtat, akkor annak nem lesz jó vége – írja a mindmegette.hu.

Az ötgyerekes családapa sokkal tudatosabban étkezik, amióta betöltötte a negyedik x-et.

Már csak azért is, mert mint mondta, nem szeretne a negyvenes éveiben szívbetegségben elhunyni. Szeretné látni, ahogy felnőnek a gyerekei.

„Nagyon gyorsan lefogytam 12 kilót és nem azért, mert nem eszem. Változtattam az étrendemen, a húst zöldségekre cseréltem, többet alszom és többet is mozgok, mint korábban” – idézte az express.co.uk Jamie Olivert, aki azt is elárulta, hogy nagyon sok algát eszik.

Az algát sok diétázó használja, mert kevés kalória van benne, viszont magas a rosttartalma és beindítja a fogyást.

„Ez a legtáplálóbb zöldség a világon” – mondta.

A sztárséf új szakácskönyvével – amelyben húsmentes ételeket készít – arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy több növényi eredetű ételt fogyasztanak, mert úgy gondolja, hogy ez jó hatással van az egészségre.

Jamie Oliver egy ideje jóval kevesebb húst fogyaszt
Fotó: Axel Heimken / AFP

Jamie Oliverre nagy hatással volt az is, hogy néhány éve a világ több olyan részére is elutazott, ahol magas az átlagéletkor és tanulmányozta az ottani emberek életmódját, étrendjét.

Az ötgyermekes édesapa nem titkolja azt sem, hogy

a fogyásában szerepet játszott, hogy kevesebb alkoholt fogyaszt.

„Egy átlagos brit ember szokott inni. Nem mondom meg senkinek sem, hogy mit csináljon, mindenesetre én csak hétvégén iszom alkoholt” – nyilatkozta Jamie Oliver.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!