Házimunka

2019.11.29. 07:18

Így kímélje a hátát takarítás közben

Ha nem ügyel a helyes testtartásra, az könnyen hátfájdalmakhoz vezethet.

Zenével jobban megy a takarítás

Forrás: Shutterstock

A házimunka, a takarítás kiváló testmozgás, ha nincs ideje elmenni futni, sétálni. Ám nem mindegy, hogy milyen módon porszívózik, sepreget, mert ha nem ügyel a helyes testtartásra, az könnyen hátfájdalmakhoz vezethet olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Praktikus eszközök

A takarításhoz szükséges eszközök vásárlásakor célszerű azokat előnyben részesítenie, amelyek kihúzható, teleszkópos nyéllel rendelkeznek. Így ugyanis nem kell majd hajolgatnia, és kímélheti a derekát. A teleszkópos porolóval pedig gond nélkül eléri a sarkokat is, nem beszélve arról, hogy nem kell székre, sámlira állnia, így a baleset kockázata is csökken.

Egyenes háttal

Bár a modern készülékek mindegyike kihúzható nyéllel rendelkezik, sokan mégis görnyedve, lehajolva porszívóznak, ez pedig könnyen porckorongbetegséghez vezethet. Igyekezzen tehát minél egyenesebben állni, és ügyelni arra, hogy a kefe előretolásakor az elöl lévő lábára, a hátrahúzáskor pedig a hátsóra helyeződjön a testsúlya.

Vödröt fel!

A bútorok tetejét is le akarja mosni? A vízzel teli vödröt tegye a hokedlire vagy székre a rongyokkal, illetve a konyhai papírtörlővel együtt, így nem kell állandóan lehajolnia, illetve fel-le másznia a létráról, székről.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!