egyszerű és kiadós

2019.11.21. 09:33

Így lesz finom a házi gnocchi!

Bár többféle is kapható már a boltokban, de az otthon elkészített tészta a frissessége mellett biztosan adalékmentes is lesz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Vadym Zaitsev

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja. Nem is véletlen, hogy az olasz vendéglők népszerűségi listáján előkelő helyet elfoglaló tésztaételnek világszerte népes rajongótábora van. Ez az étel sok hasonlóságot mutat a magyar krumplinudlival. Élelmiszer-áruházak hűtőpultjain nálunk is egyre nagyobb a kínálat előhűtött gnocchiból. Házi kivitelezésére azonban nem csupán azért érdemes vállalkozni, mert adalékanyagoktól mentes, könnyű, friss ételt tálalhatunk, de igazán kiadós és költségkímélő ez az étel.

Az első és legfontosabb szabály, hogy nem mindegy, milyen burgonyából készül, a tésztája pedig nem lehet se túl lágy, se túl kemény – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel.

A gnocchihoz lisztesre fövő burgonya kell. A fiatal krumpli vizes, és minél több nedvességet tartalmaz, annál több lisztet kell a nyers masszához adni, ami elnehezíti, ragadóssá teszi a lágy tésztát. A csírázni készülő, öreg szemek a legjobbak ehhez az ételhez.

A hosszas kidolgozást igénylő kenyértésztával ellentétben a krumplis masszát ne gyúrja 5 percnél tovább, csak addig, amíg simára összeáll.

Minden fázishoz használjon lisztet, és nemcsak a kezére, hanem a munkalapra is. A nyers gnocchikat szintén hintse meg vele, majd forgassa át, különben összeragadnak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!