Életstílus

2007.08.08. 16:19

Indul receptbeküldő játékunk!

Ismét útjára indítjuk receptbeküldő versenyünket, melyet karácsonykor a Délmagyarország és a Délvilág második szakácskönyvével koronázunk meg.

Lévay Gizella

Közel egy évvel ezelőtt indítottuk útjára olvasóink körében receptküldő versenyünket, melyet tavaly karácsonyra megjelent szakácskönyvünkkel koronáztunk meg: a Délmagyarország és a Délvilág szakácskönyve óriási sikert aratott, közel tizenötezer példány talált gazdára. A legtöbben Szegeden, majd Vásárhelyen, Szentesen és Makón vásárolták meg a kiadványt. A fotókkal gazdagon illusztrált, keményfedeles, impozáns kötet eddig példa nélküli vállalkozás volt szerkesztőségünk életében.

Ezért is örültünk annak a sok olvasói gratuláló visszajelzésnek, amellyel bátorítottak, biztattak bennünket a folytatásra. Mindezt megköszönve úgy gondoltuk, hogy az idei karácsonyt is egy, az előzőhöz hasonló, a beküldött olvasói receptek alapján összeállított szakácskönyvvel tesszük még ünnepibbé.

Éttermek

Új szakácskönyvünk elkészítése apropóján, a beküldött olvasói receptek lefőzéséhez kiváló helyi éttermeket kértünk fel. Az ízletes falatok elkészítése négy vendéglátóhelyen történik majd: az előző kötetből már ismerős partnereink a Frank Sándor vezette Fehértói halászcsárda, a [namelink name="Puskás László"] irányítása alatt működő Kárász csárda, valamint Csiszár Imre Domaszéken működő Rózsakert vendéglője. Kovács Zsolt étterme, a Régi Híd a Vendéglőhöz ez alkalommal kapcsolódik be gasztronómiai vállalkozásunkba. Természetesen – a tavalyihoz hasonlóan – az elkészített finomságok mellett borajánlattal is kedveskedünk olvasóinknak, melyet [namelink name="Csonka Gábor"] éttermének, a Bolerónak sommelier-je adja. Mostantól indul tehát receptbeküldő versenyünk: szerkesztőségünk szeptember 30-áig várja a legbecsesebb családi ételleírásokat, a kísérletező kedvű édesanya vagy édesapa receptjétől kezdve egészen a nagymama legtitkosabb finomságáig. Előző számunkban olvasóink bizonyították, hogy ötletekből nincs hiány, csak remélni tudjuk, hogy ez alkalommal is így lesz. Idén külön jutalomban részesítjük a legeredetibbnek ítélt receptet, ugyanis rendkívül fontosnak tartjuk, hogy még véletlenül se köszönjön vissza könyvünkben egy másik szakácskönyv ételleírása.

És hogy milyen recepteket várunk? A minél több helyi specialitás, az alföldi konyhakultúra jellegzetességei mellett a leveseket, a grill- és húsételeket, a hal- és vadételeket, a salátákat, az édes és sós süteményeket szeretnénk előnyben részesíteni a kötet szerkesztésekor. De ha azt tapasztaljuk, hogy olvasóink olyan különlegességekkel lepnek meg bennünket, melyekre ugyan nem számítottunk, de értékesek, helyet kapnak a Délmagyarország és a Délvilág új szakácskönyvében.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!