Életstílus

2009.05.14. 13:24

Kárász utca, Szeged

Szeged szíve, egyik leghíresebb része a sétálóutca, ahol még éjszaka is zajlik az élet. Kávézói, cukrászdái, üzletei nézelődésre kikapcsolódásra, lézengésre csábítanak.

Keresztezi Szeged talán legszebb terét, a Klauzál teret - az óriási területű Széchenyi tértől a találkák kedvelt helyszínéig, a Dugonics térig vezet. Ez utóbbi végében található legfigyelemreméltóbb épülete, az Ungár-Mayer-ház, amelynek városképet is meghatározó látványossága a kupolaszerű saroktorony. Az utca épületeinek és burkolatának felújítása a 2000-es évek első felében fejeződött be, hagyományőrző, mégis mai frissességet árasztó, mediterrán hangulatban.

Séta közben érdemes a fejünk fölé is nézni, hiszen minden épülete megérdemli a figyelmet. Kedvelt látványosságai a két végét díszítő Utcai zene című, valamint komédiásokat ábrázoló bronzszobrok. A Kárász utca a szegedi belvárosi séta kihagyhatatlan, elkerülhetetlen és központi része. Nevét a Szegeden fő tisztségeket betöltő Kárász-családról kapta, házuk a Klauzál téren található.

A Kárász utca mindig életteli. Fotó: Frank Yvette (Fotógaléria)


Megközelítés:
A Széchenyi teret a Dugonics térrel összekötő sétálóutca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!