Életstílus

2007.08.22. 16:19

Készülő szakácskönyvünk receptbeküldői

Felhívásunkra már érkeznek olvasóinktól a receptek készülő szakácskönyvünkhöz. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel karácsonyra megjelenik a Délmagyarország és a Délvilág második szakácskönyve. A beküldők között régi ismerőssel éppúgy találkoztunk, mint első próbálkozóval, aki sietett postára adni családi receptjét. Nehogy elszalasszon egy ilyen különleges lehetőséget.

Lévay Gizella

Mindennap főz, közben pedig nagyon szeret kísérletezgetni Imrehné Dénes Katalin, aki a tavalyihoz hasonlóan idén is küldött recepteket készülő szakácskönyvünkbe. Akkor pulykával és aszalt szilvával ízesített korhelylevese volt a nyerő, az idén viszont még többi beküldőnkkel egyetemben várja az eredményt. Fóliában sült gyümölcsnyárssal és krumplis fánkkal próbálkozik. Felhívásunkra már eddig is sokan gondolták úgy, hogy beküldik családi receptjeiket, – a beküldési határidő szeptember 31. – felkért szakácsaink pedig hamarosan megkezdik a válogatást, majd a főzést. Katalin közel kétszáz darabos szakácskönyv-gyűjteménnyel dicsekedhet, az egyik kedvence lapunk tavaly kiadott reprezentatív kötete. A nyugdíjas szegedi asszony már hetek óta várta receptfelhívásunkat, hogy ismét elküldhesse kedvenceit.

Az eddig már szerkesztőségünkbe érkezett receptleírások között találtunk egy sárguló papírra írt zserbószeletet. Feladója A. Kovács Istvánné, aki elmondta, hogy saját, legalább negyvenéves receptjét juttatta el hozzánk. A hetvenhat éves asszony tele van energiával, nagy lelkesedéssel osztja meg velünk diótortareceptjét, mesél a maga készítette karácsonyi bejglikről. Ontja magából a szót, a konyhapraktikákat és kedvvel mesél minden főzéssel és sütéssel kapcsolatos teendőről. Merthogy csak igazi odaadással lehet és szabad főzni, állítja. Tanyasi gyöngytyúkleves receptjét küldte el Vásárhelyről Gyömrei Antalné, aki száz gyöngytyúkot nevel otthonában. Családjában szinte a leves számít főételnek, a rokonok és a barátok dicsérik finom leveseit. A lapunk által tavaly kiadott szakácskönyvet gyakorta forgatja, nagyon meg van vele elégedve, sok kedvére való finomságot talált benne.

A nagymágocsi Fehér Katalin tavaly lemaradt a receptversenyről, mint mondta, későn ébredt. Most azonban bepótolta: sajttal és gombával sütött tonhalszeletek leírását küldte el szerkesztőségünkbe. Általában tíz főre szokott főzni, és nagyon szeretik a halételeket. Ezért is gondolta úgy, hogy egyik specialitását osztja meg velünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!