indul a szavazás

2019.09.22. 18:00

Ki lesz a nemzet háziorvosa 2019-ben?

Megható történeteket osztottak meg a páciensek azokról az orvosokról, akiket a versenyre jelöltek. A 300-nál is több ajánlásból zsűri választja ki a 20 jelöltet, akikre ezután a neten lehet szavazni.

Forrás: Shutterstock

A Diéta és fitnesz arról ír, hogy szeptember 14-én éjfélig a hálás páciensek több mint 300 ajánlást küldtek be. Ebből 33 nem felelt meg a pályázati kiírásnak, azaz mindössze egy-két mondatos volt, 281 viszont olvasható a portálon, amelyekből

a zsűri kiválasztja a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát és munkatársát, a nővért.

Az orvosok nevét ABC rendben találják majd a portál szavazó oldalán szeptember 22-én reggel 8 órától.

A pályázat elsősorban a betegek hálájára és köszönetére épült, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek.

Jelentkezett például Kisapostag, Felsődobsza, Kőbánya, Zalakomár polgármestere, Cserkút alpolgármestere, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke, a Bódvaszilasi Szivárvány Nyugdíjas Klub, a Mélykúti és az Ófehértói Gondozási Központ, a Vanyarci Könyvtár vezetői, de a Bodrogközi Orvos Társaság is.

A beküldött ajánlásokból a zsűri kiválasztja a legjobb húsz történetet, a sorrendet viszont nem a bíráló bizottság, hanem az internetes közönségszavazatok száma dönti el. A szervezők szeptember 22. és október 5. között várják a szavazatokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!